اخبار

مشاوره بازاریابی برای تولیدکننده خرماشکلاتی اهواز: الگوها را پیداکنید فروش تان بالا می رود

خوزستان

۱۴۰۰/۰۸/۱۲

خلاصه خبر

جلسه مشاوره تخصصی بازاریابی و فروش با تعیین هدفگذاری مالی و شناخت مشتری برای تولیدکننده خرماشکلاتی و میوه خشک طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از شهرستان اهواز برگزار شد.


متن کامل خبر

 به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 11 آبان با حضور سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس اجرایی طرح برای خانم ها پریسا و پروانه رضایی تولیدکننده خرماشکلاتی و میوه خشک در مرکز شماره یک جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد.
در این جلسه خانم پریسا رضایی با بیان آخرین پیگیری های انجام شده برای اخذ مجوزهای لازم و رفع مشکلات فنی جهت توسعه فروش این مجموعه، گفت: در حال حاضر از زیرمجموعه اداره صمت خارج شده ایم و البته هنوز درگیر مجوزهای لازم از سوی اتحادیه هستیم. اشکالاتی درخصوص لزوم بازدید اداره بهداشت و استقرار مسئول فنی گرفته شده که هنوز موفق به رفع آن ها نشده ایم.
همچنین پروانه رضایی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل نیرو هم داریم و نمی دانیم جذب نیرو و قرارداد را به چه نحوی انجام دهیم، گفت: البته سفارشاتی داده می شود اما  بدلیل نداشتن مجوز لازم، نمی توانیم از برند خودمان استفاده کنیم و لیبل خودشان را روی محصول ما می زنند.
علوی مشاور طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان، در این جلسه با بیان اینکه تا زمانی که مشکل فروش داشته باشید عملا نمی توانید کاری کنید، گفت: تنها راه حل تا زمان اخذ مجوزهای مربوطه، این است که خودتان اقدام کنید و بفروشید. همچنین در خصوص مسائل بیمه ای خودتان و نیروهایی که لازم است به کار بگیرید پیشنهاد می کنم با شعبه بیمه منطقه خودتان مشورتی داشته باشید و مسائل بیمه ای را با آن ها یا مشاورانی که دارند حل و فصل کنید.
وی با تأکید بر اینکه هدفگذاری مالی بسیار مهم است و آن را حذف نکنید، تصریح کرد: اگر در زمینه خرما فروش ماهانه شما به طور مثال 200 هزار تومان است اولین کاری که باید انجام دهید این است که این رقم را به 2 میلیون تومان در ماه برسانید. اگر بخواهید به این رقم برسید باید 20 بسته در ماه بفروشید که به طور میانگین یک بسته در روز می شود و اگر این کار را انجام ندهید هیچ کاری نکرده اید.
این مشاور کارآفرینی و اشتغال با بیان اینکه می توانید فروش را از دوستان و آشنایان خودتان آغاز کنید، ادامه داد: شما باید اشکال کار را متوجه شوید که چرا نمی توانید فروش داشته باشید.  مشتری محصول شما چه کسی یا کسانی است؟ یک راه حل این است که مشتری هایی را که حداقل ماهی یک بار از شما خرید می کنند فهرست کنید و بعد وجه اشتراک آن ها را پیدا کنید. هرچه یک ویژگی در تعداد بیشتری صدق کند، آن الگو موثق تر است. به طور مثال خانم های جوان در گروه سنی 30 تا 40 سال، شاغل و متأهل اکثر مخاطبان شما را تشکیل می دهند. این همان گروه هدف شما برای شروع کار است و باید این افراد را پیدا و محصول خود را به آن ها معرفی کنید.
علوی با تأکید بر لزوم شناخت ویژگی های رفتاری و شخصیتی مشتریان برای پیداکردن گروه هدف، عنوان کرد: برای این هفته این هدف را داشته باشید که فهرستی از این افراد را تهیه و ویژگی های مشترک را پیدا کنید. سپس ببینید که کجا می توانید آن ها را پیدا کنید و این کار را شروع کنید.
وی افزود: مجدد اگر کسی از شما خرید می کند ویژگی های او را هم با الگوی اولیه تطابق دهید که ببینید آیا آن الگو تأیید می شود یا خیر. برای آنکه موفق شوید باید سعی و خطای هوشمندانه داشته باشید، یعنی هرجا که مراجعه کردید یا با پول برگردید و دلیل تجربه موفق را بنویسید و یا با اطلاعات و از آن تجربه بدست بیاورید.
 این مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه باید الگوها را پیدا کنید و در این صورت فروش تان تکرارپذیر و بزرگ می شود، گفت: پس از آنکه الگوی مشتری را پیدا کردید باید الگوی فروش را هم پیدا کنید. نباید داده های خود را نادیده بگیرید بلکه الگوها را باید از دل همین داده ها بیرون بکشید. قرار نیست که وقتی به جایی برای معرفی محصول مراجعه می کنید حتما بفروشید، بلکه قرار است یاد بگیرید و این یادگیری از فروش مهم تر است.
علوی تأکید کردید: حتما چه محصولی بفروشید یا نفروخته باشید، پس از هر مراجعه یادداشت برداری کنید تا از دل آن ها الگوها را استخراج کنید و این مطالب را در جلسه آینده نیز همراه خودتان بیاورید.
به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه در راستای برنامه دوشنبه های مشاوره برای این پیشران حوزه خرما و میوه خشک به صورت رایگان برگزار و مقرر شد تا جلسه آینده هرکدام روزانه حداقل با 20 نفر صحبت کنند و این لیست ها را همراه با داده های آن ها آماده کنند تا الگوی مشتری آن ها استخراج شود.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.