اخبار

نوآوری پیشران فرش و گلیم خوزستان در "دار چوقا" با ایده گرفتن از سامانه پیشه

خوزستان

۱۴۰۰/۰۸/۱۶

خلاصه خبر

پیشران حوزه فرش و گلیم طرح ملی مشاغل خانگی خوزستان با ایده گرفتن از تجربیات سامانه پیشه موفق به نوآوری در "دار چوقا" و ابداع نوع جدیدی از این ابزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، گلی کیانی پیشران حوزه فرش و گلیم از شهرستان ایذه که در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان همکاری دارد و اخیرا به سامانه پیشه (شبکه دستبافته های فرش و گلیم کشور) پیوسته است، با ایده گرفتن از تجربیات و دیدگاه های مطرح شده در این سامانه نوع جدیدی از (دار چوقا) ابزار بافت لباس سنتی، طراحی و ساخته است که با تأیید و مشاوره از سوی مسئولان اداره میراث فرهنگی و ارشاد اسلامی، در حال پیگیری برای ثبت این نوآوری است.
سامانه پیشه با دارابودن بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ عضو، شبکه گسترده ای از تامین کنندگان، تولیدکنندگان و بافندگان حوزه فرش و گلیم را در سراسر کشور ایجاد و ضمن فراهم آوری امکان تبادل آرا و تجربیات از طریق پلاتفرم هایی امکان عقد قرارداد تجاری برای اعضا را نیز فراهم کرده است.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.