یک پشتیبان مشاغل خانگی معتقد است که آموزش اساسی ترین امر در توسعه مشاغل خانگی است.
کژال مرادی از سن ۱۰سالگی و در زمانی کە در مریوان سکونت داشتە است کلاشبافی را نزد فامیلها و همسایەهای خود فراگرفتە است.
پشتیبان مشاغل خانگی در گفتوگو با ایسنا گفت: از دە سالگی تا بە امروز کە ۲۷ سال سن دارد مشغول بافتن کلاش است، اما هنوز نتوانستە است کارگاهی برای تولیدات خود راەاندازی کند.
وی با وجود اینکە کارگاهی آموزشی و تولیدی در اختیار ندارد، اما با آغوش باز پذیرای افرادی است کە بە این حرفە علاقەمند هستند و آنها را آموزش میدهد.
مرادی ادامه داد: حرفە رایج مردم شهر مریوان کلاشبافی است و او نیز از زمانی که سن کمی داشته و در مریوان ساکن بوده، آن را فرا گرفتە و حال آزموده های خود را در اختیار علاقەمندان بە این رشتە قرار میدهد.
این پشتیبان مشاغل خانگی، در ادامە سخنان خود در خصوص بازار فروش کلاش در حال حاضر گفت: کلاش از آن دستە صنایعی است کە همیشە مشتریان خاص خود را دارد، اما متاسفانە بە دلیل نبود مغازە و جایگاهی برای فروش، مجبوریم کە صنایع دستی خود را در قبال دستمزدی ناچیز بە مغازەداران تحویل دهیم.
وی بیان کرد: من میتوانم کە وسایل و مواد اولیە کار را تهیە کنم و در اختیار بافندگان این حرفە قرار دهم، اما متاسفانە باز با این وجود هنوز بازار فروشی برای آن وجود ندارد.
مرادی بە شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر مشاغل خانگی تاکید کرد و افزود: متاسفانە بە دلیل شیوع ویروس کرونا و بستە شدن بازارها و مغازەها، فروش کلاش نیز افت پیدا کرده است؛ در این شرایط باید به دنبال راه های جدید فروش از جمله فروش اینترنتی باشیم و این امر نیز به آموزش و پشتیبانی نیاز دارد.
وی از جهاددانشگاهی خواهان حمایت بیشتر از پشتیبانان مشاغل خانگیشد و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی وام و تسهیلاتی را برای رونق مشاغل خانگی و برگزاری کلاسهای آموزشی در نظر بگیرند.
گفتنی است، که طرح توسعه مشاغل خانگی به همت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با همکاری جهاددانشگاهی از سال ۹۶ تا کنون در سطح استان اجرا شده و برای ۲۶۰۰ نفر در فاز اول و ۴۰۰ نفر در فاز دوم اشتغالزایی شده است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷