به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه امروز، دوشنبه 17 آبان 1400 با حضور محمدجواد بهروزیان مشاور فضای مجازی طرح، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس طرح برای شهناز حسینی تولیدکننده عروسک پارچه ای از شهرستان اندیمشک به صورت مجازی برگزار شد.
در این جلسه بهروزیان مشاور فضای مجازی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان پس از توضیحات خانم حسینی درخصوص آخرین اقدامات انجام شده برای تبدیل صفحه اینستاگرام این کسب و کار به یک پیج حرفه ای فروش، اظهار کرد: شما باید از استوری پیج برای معرفی پست ها و همچنین ارائه قیمت محصولات استفاده کنید تا مشتری بتواند همان جا سفارش خود را ثبت کند. تنها پست گذاشتن کافی نیست، زیرا در صفحه اینستاگرام پست ها به منزله قفسه های فروشگاه و استوری همانند فروشنده است که شما را برای خرید، راهنمایی و ترغیب می کند و اگر شما وارد یک فروشگاه بدون فروشنده شوید ممکن است بدون آنکه چیزی بخرید از آنجا خارج شوید.
حسینی در پاسخ به پرسش بهروزیان که چرا قیمت محصولاتش را در استوری قرار نمی دهد، گفت: وقتی این کار را انجام میدهم بازدید استوری به شدت پایین می آید، به همین دلیل قیمت را فقط پایین پست ها قید کردم که بهروزیان عنوان کرد: دلیل این مساله این است که کسانی که در پیج شما هستند بازار هدف شما نیستند بنابراین حساب بازکردن روی این افراد اشتباه است.
مشاور فضای مجازی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر تنها راه فروش شما استفاده از زیرساخت اینستاگرام است، افزود: اینستاگرام فضایی نیست که شما بخواهید با الگوبرداری از نظرات و دیدگاه های افراد مختلف آن را اداره کنید؛ زیرا این افراد اغلب بینش درستی نسبت به شما، محل زندگی شما، محصول و طرز فکرتان و بسیاری مسائل دیگر مرتبط با کسب و کارتان ندارند.
بهروزیان تصریح کرد: حضور مؤثر در فضای حرفه ای و کسب و کار اینستاگرام مستلزم گذراندن یک فرآیند آموزشی است و باید برای آن سرمایه گذاری مالی، فکری و زمانی داشته باشید و این مساله به خودتان بستگی دارد که بخواهید چه اندازه از آن نتیجه بگیرید.
وی درباره روش این تولیدکننده برای معرفی پیج و محصولات خود با کامنت گذاری در صفحات پرمخاطب، عنوان کرد: باید بدانید که لایک (پسنیدیدن) پست ها اصلا روی فالو(دنبال کردن) تأثیری نمی گذارد و اصلا موضوع این نیست که مخاطبان شما خانم یا آقا باشند، بلکه خرید فرآیندی است که در صورت نیاز انسان ها اتفاق می افتد و افراد باید فارغ از جنسیت و محل زندگی به محصول شما نیاز داشته باشند در غیر این صورت بازار هدف شما نیستند، بنابراین تعداد فالوورهای شما هم ارتباطی به بازار هدف شما ندارد.
این مشاور فضای مجازی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، در پاسخ به اینکه چگونه می توان بازار هدف درستی داشته باشیم یک راه آن را کامنت گذاری هوشمند دانست و افزود: این کامنت گذاری باید به نحوی جذاب باشد که افراد با خواندن آن مشتاقانه به پیج شما مراجعه کنند. بنابراین باید ببینید کسی که از شما خرید می کند در چه طیف سنی قرار دارد و اغلب چه نیازهای دیگری دارد و به کدام پیج ها مراجعه می کند که می تواند برای شما زمینه بازار مشترک باشد؛ به طور مثال پیج های فروش اکسسوری های زنانه یا لوازم کودک می تواند یکی از گزینه های شما برای کامنت گذاری هوشمند باشد
بهروزیان البته با ذکر این نکته که این روش اگرچه جواب می دهد اما آن را پیشنهاد نمی کنم، گفت: اگر شما محصول انحصاری ندارید باید از خود بپرسید بطور مثال اگر در یک پیج فروشگاه مجازی عروسک در شهرهایی مثل تبریز، اصفهان یا تهران تبلیغ کنید، چرا مخاطب این پیج ها باید از شما خرید کند و شما چه مزیتی برای او ایجاد کرده اید؟ اگر بر روی قیمت تمرکز دارید آیا قیمت شما به اندازه ای اختلاف دارد که برای آن مخاطب جذاب باشد؟
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری از خانم حسینی که چه پیج هایی را برای تبلیغ توصیه می کند، اظهار داشت: در این خصوص اصلا بحث هنری یا غیرهنری بودن پیج مطرح نیست بلکه بحث نیاز کسانی است که از شما خرید می کنند. بنابراین ابتدا نیازهای مشترک این افراد را یادداشت کن و بعد اولویت را شهر و استان خودت بگذار.
این مشاور فضای مجازی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه پیج شما قابلیت آن را دارد که فروش بالایی داشته باشید، گفت: شما باید روی آموزش تولید محتوا در اینستاگرام سرمایه گذاری کنید و در این زمینه هم آموزش کامل ببینید که از ابتدا ببینید چه چیزی باید درست کنید، چه چیزی درست نکنید و بعد ببینید به چه کسی باید بفروشید و کجا وقت و انرژی تان را تلف نکنید. روی سواد محتوایی باید کار کنید که چه طور محصول تان را ارائه دهید، کاراکترگذاری کنید، چطور عکس، فیلم، کاور ویدئو و تبلیغ تهیه کنید، چگونه بودجه بندی و زمانگذاری کنید. چه زمانی جشنواره بزنید و تبلیغ بگذارید و از این قبیل سوالات، همه را باید پاسخ دهید.
بهروزیان خاطرنشان کرد: با این وجود توصیه نمی کنم این کار برای شما نتیجه ای داشته باشد، زیرا باید از بیخ و بن آموزش ببینید و این آموزش اول از همه به شما این قابلیت را می دهد که بتوانید حل مساله کنید. شما وارد یک عرصه تکنولوژیک شده اید و باید آن را یاد بگیرید. هرچند طی این مدت جلسات مشاوره هم تا حد زیادی پیج شما تغییر کرده و مرتب تر شده است اما وقتی آموزش ببینید دیگر هرکسی به شما نظری داد اول آن را تحلیل می کنید و اگر درست بود انجام می دهید.
این جلسه در ادامه سلسله جلسات "دوشنبه های مشاوره" برای این متقاضی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان به صورت مجازی و رایگان برگزار و مقرر شد این متقاضی برای جلسه آینده درخصوص آموزش خود تصمیم گیری کند و دوم در شهر خودش روی تبلیغ کردن و کسانی که می تواند کار تبلیغات را به آن ها بدهد، بررسی و برنامه ریزی کند. همچنین حداقل 20 پیج از افراد مختلف در شهر و استان خود فهرست کند که می تواند با آن ها ارتباط برقرار کند و کامنت گذاری هوشمند انجام دهد.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷