اخبار

طرح مشاغل خانگی با توجه به ظرفیت بخش خصوصی وارد فاز اجرایی شود

تهران

۱۳۹۶/۱۱/۱۴

متن کامل خبر

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی اعلام کرد: شناسایی و بهره گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی، اشخاص حقوقی و حقیقی در حوزه آموزش، اصلی‌ترین مرحله تعریف شده بوده که می‌تواند در فرآیند توسعه مشاغل خانگی تأثیرگذار باشد.

مهناز امامدادی͏ طارمی امروز (شنبه ۱۴ بهمن) در جلسه طرح توسعه مشاغل خانگی استان کردستان که در سالن اجتماعات جهاددانشگاهی کردستان و با حضور رییس سازمان تجاری͏سازی فناوری و اشتغال دانش͏آموختگان برگزار شد،با اشاره به اینکه طرح توجه به مشاغل خرد و کوچک در دستور کار بسیاری از کشورها قرار گرفت، اظهار کرد: در کشور ما این طرح از سال ۸۹ جنبه رسمی به خود گرفت و در سال ۹۲ ستاد مشاغل خانگی در هیأت وزیران پیگیری و دبیرخانه این ستاد راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه ضرورت توانمندسازی، ارائه مشاوره برای متقاضیان در ابتدا نیازسنجی شده است، افزود: مطالعات میدانی، مطالعات تطبیقی، بازدید از پروژه ها و اعتبار سنجی صورت گرفته بر ضرورت بازنگری و ایجاد یک سری تغییرات در مقوله مشاغل خانگی مورد تأکید قرار گرفت.

امامدادی͏ طارمی گفت: شناسایی و بهره گیری از ظرفیت͏های بخش خصوصی، اشخاص حقوقی و حقیقی در حوزه آموزش، اصلی͏ترین مرحله تعریف شده بوده که می͏تواند در فرآیند توسعه مشاغل خانگی تأثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه در فرآیند گذشته طرح اشتغال خانگی صرفاً خود طرح توسط دستگاه اجرایی بررسی می شد،͏ تصریح کرد: نکته شایان توجه در طرح جدید این است که خود متقاضی هم نیاز به ارزیابی و توان͏سنجی داشته تا بررسی شود که آیا فرد توانایی اجرایی کردن طرحی را که ارائه می͏دهد، داراست یا خیر.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و   حمایت از مشاغل خانگی تأکید کرد: در بحث آموزش، تلاش می͏شود آموزش͏هایی به صورت فشرده و در راستای اتصال متقاضیان به اشخاص حقیقی و حقوقی توانمند، استانداردسازی، تیم سازی، شبکه سازی و اتصال آنان به بازار صورت خواهد پذیرفت.

وی با بیان اینکه پیرو تفاهم͏نامه منعقد شده بین دستگاه͏های ذیربط و پیگیری͏های صورت گرفته، بازدیدهای میدانی از استان͏های پایلوت در دستور کار قرار گرفت، خاطرنشان کرد: بازدید و ارزیابی͏ها در راستای کمک کردن به بهتر اجرا شدن طرح، ارائه پیشنهادات و تبادل نظرات صورت خواهد پذیرفت.

امامدادی͏ طارمی با ذکر اینکه ظرفیت جمعیتی مشاغل خانگی پتانسیلی است که باید بدان توجه شود، گفت: در پشتیبانی از این افراد باید از صاحبان فن، متخصص و با تجربه که با بازار آشنایی دارند استفاده شود.

وی با بیان اینکه باید تأکید نمی شود که تمام رشته͏ها در تمامی مکان ها فعال شوند، گفت: بسیاری از رشته͏های قدیمی نیز در بحث صنایع دستی، میرات فرهنگی و کهن ماست که باید با یک نگاه جدید و خلاقانه بهره گیری و درآمدزایی بیشتری از این رشته ها را در کنار رشته های جدید لحاظ کرد.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و  حمایت از مشاغل خانگی در پایان یادآور شد: امید است با  توسعه فعالیت های شبکه ای و پشتیبانی به یمن اجرای این طرح شاهد موفقیت بیش از پیش این طرح باشیم .

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی اعلام کرد: شناسایی و بهره گیری از ظرفیت͏های بخش خصوصی، اشخاص حقوقی و حقیقی در حوزه آموزش، اصلی͏ترین مرحله تعریف شده بوده که می͏تواند در فرآیند توسعه مشاغل خانگی تأثیرگذار باشد.