به گزارش دبیر خانه طرح ملی مشاغل خانگی ، دوشنبه 1 آذر ماه 1400 کارگاه حضوری آموزش مهارتی خیاطی به صورت رایگان ویژه در راستای اجرای طرح ملی مشاغل خانگی با هدف توانمندسازی متقاضیان طرح ملی مشاغل خانگی ویژه متقاضیان شهرستان بندر خمیر با هدف با اتصال به بازار و بهره مندی از شبکه های افقی و عمودی با حضور پیشران سرکار مریم درع برگزارشد.
هدف از برگزاری این کارگاه توانمندسازی واتصال به بازار، ایجاد زنجیره ارزش و ایجاد فرصت های شغلی در کسب و کاربرای متقاضیان طرح ملی مشاغل خانگی که در سطح متوسط و پیشرفته خیاطی بودند .
سرکار خانم مریم درع پیشران طرح ملی مشاغل خانگی گفت : این کارگاه در راستای توانمند سازی افرادی که به عنوان زیر مجموعه با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری برگزار شد.
وی ادامه داد : انسان از بدو آفرینش به دنبال پوشش بدن خود بوده است. اما علاقه انسان به تنوع و زیبایی پوشش او را ترقیب به آفرینش هنری ساخت که خیاطی نام گرفت. قدمت تاریخچه خیاطی به اندازه قدمت زندگی انسان بر روی زمین می باشد.
درع ادامه داد: چه لباس و یا تن پوش زنان هرمزگان را زیبایی می بخشد نقش و طرح و رنگ است، پیراهن زنان هرمزگانی گاه بلند تا مچ پا و گاه تا زیر زانو میرسد که این مسئله از هر منطقه به منطقهای دیگر متفاوت است.
وی افزود: موضوع حائز اهمیت در لباس زنان هرمزگان نوع پارچه و رنگ آن است که جنس پارچه هایی که برای پیراهن های زنانه انتخاب میشود به علت گرمای هوا معمولا سبک و نازک است تا جریان هوا را به راحتی از میان آن عبور دهد، همچنین در انتخاب رنگ لباس از رنگ هایی مانند آبی، بنفش، صورتی و سبز بیشتر استفاده میشد.
این پیشران ادامه داد: هنر خیاطی در بسیاری موارد با هنرهای دیگر مانند بافتنی، رودوزی، تکه دوزی، قلاب بافی، سنگ دوزی، مروارید دوزی و ... در ارتباط است و خیاط در دوخت سفارشات خود از آنها استفاده می کند.
وی در ادامه گفت: فرهنگ ها و اقلیم و شرایط آب و هوایی در پیدایش مدل های مختلف لباس و شکل گیری تاریخچه خیاطی نقش اساسی داشته اند. به همین دلیل در یک کشور لباسهایی با سبک های مختلف پوشیده می شود. در ایران به دلیل تنوع قوم های مختلف لباس های محلی متفاوتی وجود دارد. این تنوع در سبک لباس نشان از فرهنگ غنی مردم کشورمان و قدمت تاریخچه خیاطی و لباس در ایران دارد.
وی در این کارگاه به معرفی ابزار کارو نحوه استفاده از آن پرداخت و گفت: توانایی شناخت و اندازه گیری اندام توانایی محاسبه مقدار پارچه لازم برای انواع لباس توانایی تهیه انواع مدل لباس توانایی آماده کردن پارچه جهت برش توانایی کوک شل زدن و باز کردن کوک شل توانایی آسترکشی توانایی اپل گذاری، پرو و رفع عیب از جمله مواردی بود که در این کارگاه آموزش داده شد.
درع در ادامه گفت یک خیاط علاوه بر تهیه انواع مدل لباس و دوخت آنها و شناخت وسایل باید توانای اتوکاری لباس نیز فرا بگیرد و توانایی پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار را نیز بلد باشد یا اینکه بیاموزد.
شايان ذكر است؛ طرح ملي توسعه مشاغل خانگي با كارفرمايي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي با هدف ايجاد اشتغال پايدار براي توانمندسازي متقاضيان و اتصال به بازار همزمان با سراسر كشور در استان هرمزگان در حال اجراست.
انتهای پیام
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷