اخبار

مشاوره برنامه ریزی استراتژیک برای پیشران پوشاک بچگانه اهواز

خوزستان

۱۴۰۰/۰۹/۰۳

خلاصه خبر

هفتمین جلسه مشاوره پیشران حوزه تولید لباس بچگانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با موضوع برنامه ریزی استراتژیک، هدفگذاری مالی و درآمدی برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 2 آذرماه 1400 با حضور سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس اجرایی طرح برای فاطمه طاهری فر مدیر تولیدی پوشاک بچگانه بیتاتن در محل مرکز آموزش شماره یک جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد.
علوی در این جلسه در پاسخ به ابراز نگرانی طاهری فر از ریسک واگذاری کار و ورود تخصصی به حوزه بازار، اظهار کرد: شما اکنون بازار را دارید، تولیدکننده معتبر هم برای انجام سفارش شما وجود دارد پس چرا کار تولید را واگذار نمی کنید؟ اگر افراد دیگری هم می خواهند وارد فضای کاری شما شوند این سیگنال را به شما می دهد که باید تمرکزتان را روی بازار بگذارید و هرچه سریع تر به بازار ورود کنید.
وی با بیان اینکه البته یادتان باشد که رقبا دیر یا زود ورود می کنند، تصریح کرد: باید برنامه مالی هفتگی یا ماهانه داشته باشید. وقتی هدفگذاری می کنید و بعد گزارش و ثبت می کنید همان حسابداری است. این البته لازم است اما کافی نیست. به طور مثال آیا می دانید برای برج 10 چه تعداد باید تولید کنید و هدف فروش تان را مشخص کرده اید؟
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان تصریح کرد: شما اهداف تولید دارید ولی اهداف فروش و اهداف درآمدی هم می خواهید و همه این ها به هم وابسته اند و جدا نیستند. باید بدانید برای برج 10 قرار است چه درآمدی داشته باشید. البته هدفگذاری هم باید منطقی، واقعی و چالشی باشد. اگرچه آنچه ثبت می کنید با آنچه در واقعیت اتفاق می افتد همیشه یکسان نیست اما باید هدف داشته باشید و برمبنای هزینه ها و سود خودتان هدف درآمدی مشخص کنید.
علوی ادامه داد: پس از آن برمبنای هدف درآمدی می توانید هدف فروش را تعیین و سپس برمبنای آن هدف تولید را مشخص کنید. این اهداف را روی کاغذ واقع بینانه بنویسید و بعد به چالش هایش فکر کنید که چگونه این اهداف را محقق کنید. برنامه به معنای پیش بینی آینده و هدف همان مقصد است. وقتی می خواهید هدفگذاری کنید نگاه تان به آینده است.
وی توجه به دو نکته استراتژی و خطر و ریسک را برای هدفگذاری بلندمدت ضروری دانست و توضیح داد: وقتی می خواهید به مسافرت برویدخیلی قاطع می گویید مقصدتان شیراز، اصفهان یا هرجای دیگر است و یا اگر از شما زمان آن را بپرسند خیلی سریع پاسخ می دهید، این همان برنامه و هدف داشتن است  و تا زمانی که این موارد را مشخص نکنید هدف و برنامه اتفاق نیافتاده و فقط قصد آن را دارید. همیشه از هدف درآمدی شروع کنید و بعد برمبنای آن هدف فروش و تولید را هم مشخص کنید و بعد ببینید آیا می توانید از پس آن بربیایید و به چه چیزهایی نیاز دارید. البته برنامه و هدف در عین اینکه باید واقعی باشد خیلی هم نباید تخیلی و رؤیایی باشد.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه مسیر همان برنامه یا راه رسیدن به هدف است، گفت: گاهی شما می گویید من مسیر را بلد نیستم پس هدف هم نمی گذارم. این درست نیست؛ شما اگر بخواهید به شهر ناآشنایی هم بروید بالاخره نقشه را نگاه می کنید یا از افراد مطلع پرس و جو می کنید اما اگر ندانید کجا می خواهید بروید، آیا می دانید چه چیزی را هم بپرسید و آیا به جایی هم می رسید؟ اگر هدف نداشته باشید نمی توانید بسنجید که چقدر موفق بوده اید یا نه.
علوی تصریح کرد: در برنامه ریزی بلندمدت به مسیر رسیدن به هدف، استراتژی و به هدف بلندمدت هم هدف استراتژیک می گویند. این برنامه باید به برنامه های عملیاتی و اهداف عملیاتی خرد شود. بهترین مثال رانندگی است شما وقتی یک مقصد برای خود مشخص می کنید از مسیرهای مختلفی می توانید به آن برسید و هر مقصد بین راه، یک هدف عملیاتی محسوب می شود.
وی با اشاره به قاعده 34 در فروش، اظهار کرد: این قاعده می گوید شما به طور متوسط برای هر فروش 34 مرتبه "نه" می شنوید پس شنیدن هر "نه" به معنای نزدیک شدن به فروش است و دیگر از نه شنیدن ناراحت نمی شوید. بر اساس همین قاعده کتابی با عنوان "نه بشنوید و میلیونر شوید" هم نوشته شده است.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه چگونه اهداف بلندمدت را تعیین می کنید، پاسخ داد: هدف بلندمدت برمبنای خواسته ها تعریف می شود. پس از آن شما بر می گردید و از آخر به اول، هدف های عملیاتی میان مدت و کوتاه مدت را مشخص می کنید. سپس برنامه تان را یکبار دیگر از ابتدای مسیر هم مرور می کنید که ببینید آیا قابل اجرا است و چه کاستی هایی دارید که بتوانید آن را اجرا کنید. این گونه می توانید رشد کنید و به خواسته هایتان برسید.
علوی خاطرنشان کرد: پس به عنوان مصوبات این جلسه هدفگذاری تولید، فروش و مالی خود را مشخص و بعد آن را به اهداف ماهانه و روزانه تعمیم دهید. این اهداف و برنامه ها را برای یکسال آینده مشخص کنید و آن را برای یک ماه آینده و یک هفته آینده به صورت اهداف عملیاتی خرد کنید.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.