اخبار

جلسه مشاوره تولیدکننده پوشاک دزفول: چرا برونسپاری شبکه های اجتماعی کسب و کار اشتباه است؟

خوزستان

۱۴۰۰/۰۹/۰۸

خلاصه خبر

دومین جلسه مشاوره فضای مجازی برای پیشران حوزه پوشاک طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی  توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه امروز، دوشنبه 8 آذرماه 1400 با حضور محمدجواد بهروزیان مشاور فضای مجازی طرح و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس طرح برای زهرا محمدی مدیر تولیدی پوشاک بهپوش دزفول به صورت مجازی برگزار شد.
در این جلسه محمدی با اشاره به تغییرات انجام شده در صفحه اینستاگرام کسب و کار خود درخصوص برنامه اش برای فروش از طریق اینستاگرام، اظهار کرد: برنامه ام اصلا خرده فروشی نیست و قصد دارم برای عمده فروشی روی اینستاگرام برنامه ریزی کنم. می دانم که واقعا به فعالیت در این فضا نیاز دارم زیرا تولید پوشاک خیلی زیاد شده و مردم هم ما را نمی شناسند. به همین دلیل فکر می کنم که باید یک ادمین استخدام کنم زیرا خودم فرصت کافی ندارم و اطلاعاتم هم در این زمینه اندک است. البته هنوز فرد مناسبی برای این کار پیدا نکرده ام.
محمدجواد بهروزیان مشاور فضای مجازی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه اگر ادمین برای مدیریت صفحه اینستاگرام خود استخدام کنی صد درصد شکست می خورید، گفت: یک برداشت اشتباه وجود دارد؛ برای شما که در این سطح حرفه ای کار می کنید این کار نه به درد برندتان می خورد و نه کمکی به شما خواهد کرد، بلکه باید لزوم حرفه ای کار کردن در این فضا را متوجه شوید و بعد درست اقدام کنید.
وی افزود: سابق بر این هر کسب و کاری به گونه ای زمانبندی داشت که بیشتر آن صرف کار تخصصی خودش می شد و راجع به شبکه های اجتماعی می گفت که برای آن وقت ندارم. هرکسی با یک دلیلی وقت خود را پر می کند، پس درباره اینکه وقت نداریم نمی خواهیم در اینجا صحبت کنیم زیرا هیچ کدام ما وقت نداریم!
بهروزیان تصریح کرد: برداشت اشتباهی که وجود دارد این است که افراد فکر می کنند اگر در کار یا رشته ای مهارت یا تخصصی دارند، برایشان بد است یا مهم نیست که فروش را هم بلد باشند. مثلا کسی خیاط خوبی است اما بلد نیست خودش را درست معرفی کند به گونه ای که ارتباطات جدیدی برای تعاملات مالی ایجاد کند.
مشاور فضای مجازی طرح ملی مشاغل خانگی خوزستان خاطرنشان کرد: دومین اشتباه این است که افراد فکر می کنند شبکه های اجتماعی یک امر جانبی کنار کارشان است که می توانند آن را برونسپاری کنند، در حالی که عکس این مطلب درست است. هرکسب و کار 2 سری اطلاعات دارد که می توان آن را در قالب "white Box" و "Black Box" تعریف کرد و Black Box همان اسرار و رازهای کسب و کار شماست که مختص شما و ویژگی کارتان است و نباید آن را در اختیار کسی قرار دهید. شبکه های اجتماعی بسیار ابزار قدرتمندی هستند و بسیار می توانند به شما کمک کنند ولی برخلاف تصور شما اصلا جزو جعبه سفید شما نیستند بلکه یکی از رازهای مهم کسب و کارتان به حساب می آیند.
بهروزیان با بیان جنیه های مختلف استخدام ادمین برای مدیریت صفحه اینستاگرام، افزود: در بهترین حالت اگر فرض کنیم که شما یک ادمین حرفه ای را به کار بگیرید باید حدود 6 تا 8 میلیون ماهانه حقوق بپردازید که برای شما به صرفه نیست، از سوی دیگر افراد دور و بر شما که ادعا می کنند می توانند صفحه شما را بگردانند هم حداقل ماهانه یک تا 2 میلیون تومان برای شما هزینه خواهند داشت که البته این افراد تولید محتوای حرفه ای را هم نمی دانند و تنها اینستاگرام را بلد هستند.
وی بهترین کار برای این تولیدکننده را جذب، آموزش و بکارگیری یک دستیار برای خودش دانست و توضیح داد: این فرد را باید بتوانید هم مدیریت کنید و هم به کارش نظارت داشته باشید و از انرژی و ایده هایش استفاده کنید. باید برنامه ریزی کنید که این فرد را در کنار خودان آموزش دهید و یک تیم شبکه های اجتماعی تشکیل دهید که بتوانید مسائلی را که می خواهید به راحتی نشان دهید و آن فرد هم کارهای ساده تر را انجام دهد. این کار نیاز به آموزش، پشتیبانی حرفه ای و یک قرارداد داخلی بسیار خوب دارد.
مشاور فضای مجازی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان تصریح کرد: نتیجه این کار این است که آن فرد در کنار شما رشد می کند زیرا دستیار شماست و جنس کار شما را می فهمد و فقط دستورالعمل های شما را اجرا می کند. در صورتی که نیاز به برندسازی دارید باید بدانید که محصول را قرار دهید، کجا نمونه کار بگذارید و کجا رضایت مشتری را قرار دهید. این موارد نیار به یک بسته کامل از اطلاعات جدید دارد. بنابراین پیشنهاد می کنم به عنوان مصوبات این جلسه درخصوص استفاده از دستیار در کنار خودتان تصمیم گیری کنید و در صورت تصمیم به این امر، می توانیم تحقیقات لازم برای انتخاب فرد مناسب، سرفصل های آموزشی و ... را برنامه ریزی کنیم.
این جلسه در ادامه سلسله جلسات "دوشنبه های مشاوره" برای این پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان به صورت مجازی و رایگان برگزار شد.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.