اخبار

مشاور کارآفرینی خوزستان به تولیدکننده خرماشکلاتی اهواز تأکید کرد: اهمیت گزارش گیری از داده های نمایشگاهی برای مشتری شناسی

خوزستان

۱۴۰۰/۰۹/۱۰

خلاصه خبر

جلسه مشاوره تخصصی بازاریابی و فروش با تأکید بر اهمیت ایجاد بانک های اطلاعاتی از مشتریان برای تولیدکننده خرماشکلاتی و میوه خشک طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از شهرستان اهواز برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 9 آذرماه 1400 با حضور سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس اجرایی طرح برای خانم ها پریسا و پروانه رضایی تولیدکننده خرماشکلاتی و میوه خشک در مرکز شماره یک جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد.
پریسا رضایی در این جلسه با بیان اینکه در این مدت اتفاقات خوبی برای آن ها افتاده است، گفت: از طرف یکی از نهادها به یک نمایشگاه گروهی تولیدات خانگی دعوت شدیم که 9 روز به طول انجامید و در این مدت بازخوردهای خوبی دریافت کردیم. حدود 500 مورد فروش از محصولات مختلف داشتیم و استقبال از خرماشکلاتی ها بسیار زیاد بود و تاحدودی دسته بندی مشتری ها را بررسی کردیم و به داده های خوبی رسیدیم. ازنظر فروش هم توانستیم پاسخگو باشیم و جنس کم نیاوردیم.
علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با ابراز خرسندی از این تجربه موفق، عنوان کرد: اکنون حجم زیادی داده در اختیار دارید؛ پس شروع به مستندکردن تجربه های خود کنید. نمایشگاه فرصت بسیار خوبی است که هم خودتان را معرفی کنید و هم بازارتان را بشناسید و مشتری شناسی تان را انجام دهید. اینکه درصد بالایی از بازدیدکنندگان از محصولات شما خریداری کردند بازخورد خوبی است که محصول شما برایشان جذاب بوده است.
وی افزود: بنابراین به عنوان مصوبه اول سریع برای خودتان مکتوب کنید که چه چیزهایی در نمایشگاه خوب بوده، چه مواردی بد بوده و نباید تکرار شود، چه ایده هایی گرفتید و در نهایت یک چک لیست برای نمایشگاه بعدی درست کنید که برای حضور در آن نمایشگاه دست پّرتر باشید زیرا نمایشگاه کار بسیار سنگینی است. همچنین لازم است لیستی از افرادی که می توانند در قسمت های مختلف نمایشگاه اعم از تهیه عکس و فیلم، مدیریت غرفه و ... به شما کمک کنند تهیه کنید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان این پرسش را که کدام محصول مورد استقبال بیشتری قرار گرفت، مطرح کرد که رضایی خرما شکلاتی را عنوان کرد و افزود: روز اول برنامه مان فروش به صورت فله بود اما وقتی احساس کردیم ممکن است قیمت فروش کیلویی برای برخی افراد زیاد بنظر برسد تصمیم گرفتیم بسته بندی های کوچک با قیمت یک سوم کار کنیم که مورد استقبال زیادی قرار گرفت.
علوی البته این اقدام را خوب دانست و این نکته را هم متذکر شد که به طور کلی قیمت بسته های کوچکتر درصدی بیشتر است و در حجم بیشتر تولیدکننده تخفیف بیشتری درنظر می گیرد بنابراین می توانستید قیمت این بسته ها را با درصد اندکی بیشتر درنظر بگیرید که مشتری هم متوجه اختلاف قیمت شود که خرید بسته بزرگتر برایش به صرفه تر است.
وی در ادامه به مسأله مخاطب شناسی پرداخت و تصریح کرد: بهتر است برای آنکه اطلاعات و داده هایتان فراموش نشود و بتوانید از آن ها استفاده کنید، به عنوان مصوبه دوم این جلسه یک گزارش مفصل مکتوب با ارائه آمار و ارقام و نمودار از مخاطبان خود در نمایشگاه تهیه کنید که به طور مثال محصولات شما این موارد بوده و چند دسته مخاطب داشتید که هرکدام با چه حجم از شما خرید کردند. این گزارش نقاط ضعف و قوت را برای شما عیان می کند و یک پلان برنامه ریزی برای کارهای بعدی به شما می دهد. همچنین لازم است یک گالری عکس هم تهیه کنید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان ادامه داد: وقتی این موارد را روی کاغذ بیاورید باعث می شود که ذهنتان کم کم حساس شود و در این زمینه حرفه ای شوید. اینها تجربیات شماست پس به سادگی از آن نگذرید و حتی ساده ترین چیزها را در گزارش خود بیاورید. اینکه کدام غرفه ها شلوغ یا خلوت بودند و چه ساعتی فروش تان بیشتر یا کمتر بود. ممکن است این تجربه الزاما قابل بسط به جاهای دیگر نباشد ولی بعدها می توانید از دل این تجربه و تجارب بعدی الگوها و وجوه مشترک را بیرون بیاورید. پس به سادگی از این اطلاعات ارزشمند نگذرید.
همچنین در این جلسه پروانه رضایی به مشتری های غالب در نمایشگاه اشاره کرد که بیشتر از ادارات دولتی بودند که علوی عنوان کرد: این نشان می دهد خرماشکلاتی یک میان وعده جذاب برای کارمندان است. پس آن ارزش پیشنهادی کارکرد و الگوها کم کم مشخص می شود. بنابراین به عنوان مصوبه سوم کانال های بازاریابی را برای سه دسته مشتری خود مشخص کنید. سعی کنید به بهانه های مختلف از افراد سرنخ بگیرید و به عبارت بهتر شماره تماس آن ها را داشته باشید. این اطلاعات برای ارتباط داشتن با مشتری بسیار کمک کننده است. با این کار می توانید گروه های هدف و داده هایتان را کامل کنید. روی این موارد فکر کنید، افراد کلیدی را پیدا کنید و ببینید چطور می توانید منافع آن ها را درگیر کنید.
به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه در راستای برنامه دوشنبه های مشاوره برای این پیشران حوزه خرما و میوه خشک به صورت رایگان برگزار شد.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.