اخبار

برگزاری کارگاه آشنایی با مشاغل پردرآمد در بازار کار در استان آذربایجان شرقی برگزار شد .

آذربايجان شرقي

۱۴۰۰/۰۹/۱۰

خلاصه خبر

سومین جلسه از سلسله کارگاه‌های مجازی «آشنایی با مشاغل پردرآمد در بازار کار» در سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی برگزار شد .دکتر کامران صداقت، جامعه شناس، کارآفرین و مشاور علوم رفتاری و اجتماعی به معرفی و تشریح نحوه دستیابی به مشاغل پردرآمد در بازار کار پرداخت.


متن کامل خبر

صداقت در این کارگاه به برخی از افرادی که حتی با وجود داشتن محل درآمد باز هم کار می‌کنند تا روح آن‌ها فرسوده نشود، اشاره کرده و در رابطه با مشاغل پر درآمد بازار کار اظهار کرد: مشاغل پردرآمدی که به‌عنوان حوزه‌های استارتاپ یا شروع جدید هستند در ابتدای امر برای افراد بسیاری ناشناخته بودند چرا که اگر شغلی مانوس باشد، مانوس بودن آن به خاطر افرادی است که آن را شروع کردند.

وی ادامه داد: برای مشاغلی که مشتریان بالفعل دارد باید برنامه‌ریزی داشته باشیم، چرا که در کلیه‌ی خدمات، مشتریان بالقوه هستند اما مشتریان بالفعل یعنی مشتریانی که برای آنها اثر مستقیم داشته و در عین داشتن اثر مستقیم، آنها را به سمت معامله بکشانیم.

مرزهای فلسفی، جغرافیایی نباید ما را محدود کنند

وی با تاکید بر اینکه باید به همه‌ی گروه‌های سنی و جنسی توجه کرده و نباید مرزهای فلسفی و جغرافیایی ما را محدود کند، گفت: برخی از مشاغل دارای محورهای ملی، اجتماعی و حتی خرده فرهنگی هستند؛ برای نمونه چین مهر طراحی کرده و در ایران فروخته ولی به فرانسه نمی‌فروشد چرا که جامعه هدف آن ایران است.

صداقت افزود: بسیاری از محصولات را هم ما مصرف نمی‌کنیم مانند ماهی ارتمیا که در دریاچه ارومیه رشد می‌کرد و در کشور ما بازار مصرفی چندانی نداشت ولی افرادی به عنوان غذای ماهی آن را صید کرده و می‌فروختند.

وی خاطرنشان کرد: تحولات بسیار بالایی در حوزه‌ی غذا، تفریح و آموزش داریم و به همین دلیل است که وجود بسیاری از مشاغل در ایران خالی بوده و منتظر است تا ما شروع کنیم؛ باید توجه کرد که هزینه‌ی فرصت برای شروع یک شغل از فردی به فردی دیگر متفاوت است لذا باید همه‌ی انسانهای کره زمین را به‌عنوان مشتریان خود بدانیم چرا که میزان موفقیت در بالفعل کردن مشتریان بالقوه، میزان درآمد ما را تعیین می‌کند.

 

مدیر طراحی و معماری هوشمند شغلی پردرآمد و ریشه‌دار 

وی گفت: طراحی معماری، نما، مهندسی منظر و ویوسازی یکی از جذاب‌ترین و روبه رشدترین مشاغلی است که در آینده‌ای نزدیک رواج خواهد یافت و ریشه در گذشته داشته که یکی از مشاغلی که با جمع‌آوری اِلمان‌های گذشته و استفاده از آن در تمدن مدرن بهره می‌گیرد، مدیر طراحی و معماری هوشمند است.

صداقت بیان کرد: دیزاین‌های معماری قوی و به روز مبتنی بر اقلیم آب و هوا، استفاده از عناصر گذشته، پارتیشن بندی و جداسازی‌های مبتنی بر حفظ خلوت و جلوه‌ی عمومی و جلوه‌سازی‌هایی که در آنِ واحد چند زمان را در هم ترکیب می‌کند، یکی از بهترین فرصت‌های شغلی است که به آن تحلیل فضای مکان و زمان با ترکیب نور و صدا می‌گویند.

وی ادامه داد: طراحی صدا، نور، معبر و مکان یکی از حوزه‌هایی است که انسان در قرن ۲۱ به آن نیاز دارد؛ طراحی نور و صدا به‌عنوان یکی از شاخصه‌های جذب، ارتباط، تعامل با مشتری و راه‌اندازی کسب و کار سودمند و پر درآمد است.

وی اظهار کرد: رشته‌های برق، کامپیوتر، مکاترونیک، معماری، برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای حتی افرادی که در رشته‌های معماری، روانشناسی و جامعه شناسی تحصیل می‌کنند به صورت بین رشته‌ای با یکدیگر ایده‌پردازی کرده و در طراحی و هوشمندسازی فضاها و معماری بناها باهم همکاری می‌کنند.

همکاری تیمی و هم افزایی زمینه‌ساز موفقیت در مشاغل

 این مشاور علوم رفتاری و اجتماعی گفت: در قرن ۲۱ تک‌رشته‌ها محکوم به فنا بوده و افرادی موفق هستند که حوزه‌ی کاری و شغلی جدید را فتح کرده و همکاری تیمی و بین رشته‌ای داشته و هم‌افزایی کنند.

وی خاطرنشان کرد: در کسب و کار موفق سلسله مراتب اداری را باید از بین برد تا بتوان ضریب تکثیر مشتری را افزایش داد و همچنین حس فرمان دادن و دستور دادن، کسب و کارها را با شکست مواجه می‌کند؛ اگر در آینده با افرادی مواجه شدیم که شغل مشترکی را شروع می‌کنند اما فقط تعدادی از آنها موفق می‌شود، این افراد کسانی هستند که به دنبال سلسله مراتب اداری و هرمی در شرکت و سیستم خود نیستند لذا حتی باید از کارمند جز خود هم یاد گرفته و بررسی نظام پیشنهادات، ایده و افکار کارکنان را به چالش بکشیم.

وی ادامه داد: اکنون ما به سمت خودروهای خودران حرکت می‌کنیم که مبتنی بر طراحی هوشمند هستند لذا اگر بتوان در این حوزه تخصص زود هنگام به دست آورد و حفاظت، تعمیر و نگهداری آنها را یاد گرفت، می‌توان به موفقیت رسید.

صداقت افزود: در موضوع هوشمندسازی سیستم‌های خودران و خود کنترل مثل ربات‌ها و سنسورها، همه‌ی آنها نشان از آن است که این حوزه را باید به‌عنوان شغل پردرآمد در نظر گرفت که نه تنها به صورت آکادمیک بلکه از طریق آموزش‌های موقت، کوتاه مدت و بازتوانی می‌توان آنها را یاد گرفت.

تعمیرکاری و حفاظت از ماشین آلات بزرگ شغلی وسیع و پردرآمد

وی بیان کرد: یکی‌دیگر از مشاغلی که ضریب سختی آن نسبت به شغل‌های هم تراز خود کم بوده و درآمد فوق العاده بالایی در حوزه‌ی هدف دارد، تعمیرکاری و حفاظت از ماشین آلات بزرگ صنعتی مثل CNC و قطعات هوشمند است که وسیع بودن گروه هدف و ارتباط آن با گروه‌های دیگر نشانه و سرنخی برای داشتن شغل پردرآمد است.

وی افزود: با یادگیری نصب و راه اندازی دستگاه‌های MRI نیز می‌توان در چندین حوزه خرید، فروش، پشتیبانی، راه‌اندازی، تعمیر و نگهداری آنها فعالیت کرد.

این جامعه‌شناس همچنین یادآور شد: یکی‌دیگر از مشاغل اسپانسرینگ، پشتیبانی، ارتقا و نگهداری دستگاه‌هایی است که مصرفی نبوده و سرمایه‌ای هستند و در حوزه پزشکی و صنعتی به‌شدت در حال گسترش هستند لذا در همین زمینه می‌توان شغل‌های زیادی را تعریف کرد.

وی ادامه داد: تعمیرکاری خودروهای بنز و BMW و خودروهای در همین رده که اکنون در ایران کم است اما در آینده میزان آن افزایش خواهد یافت، یکی‌دیگر از مشاغل است؛ زمانی که برند جدیدی در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد، حفاظت، آموزش و نگهداری آن جزو مشاغل پردرآمد است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که از ماشین آلات صحبت می‌کنیم، خودرو را هم به آن وصل می‌کنیم؛ وقتی صحبت از زندگی ماشینی است یعنی وابستگی به افراد کم بوده و وابستگی به سیستم زیاد می‌شود لذا افرادی که در این زمینه ماهر باشند، در زندگی روزمره خود به موفقیت بالایی خواهند رسید.

صداقت گفت: یادگیری سیستم هوشمند، مدیریت، حفاظت و نگهداری آنها و تامین دستگاه‌های حرفه‌ای سازمان‌ها و مراکز بهداشتی، اقتصادی و کارگاه‌هی نه تنها در ایران بلکه از مشاغل پردرآمد جهان است که باتوجه به آن می‌توان حوزه‌های شغلی زیادی را دنبال کرد.

 

دانش آکادمیک شرط لازم اما ناکافی

 

این کارشناس علوم رفتاری و اجتماعی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد سوال کردند که این مشاغل را دوست داریم اما در این حوزه تحصیل نکرده‌ایم؛ اگر در آن حوزه نیز تحصیل نکرده‌اید از طریق آموزش‌های فنی و مهارتی می‌توانید آنها را دنبال کنید لذا دانش آکادمیک شرط لازم بوده اما کافی نیست.

وکالت مجازی شغلی جهانی

وی تاکید کرد: یکی از شغل‌های پردرآمد، پر نفوذ و عاری از زمان و مکان که مشتری جهانی دارد، وکالت دیجیتالی یا وکالت مجازی است که نفوذ بالایی داشته، کاغذ را از بین برده و حضور فیزیکی در دادگاه‌ها و اتاقک‌ها را به فضاهای مجازی و وکالت مجازی تبدیل می‌کند اما اگر می‌خواهیم به‌عنوان فرد موفقی در این زمینه باشیم باید حداقل لیسانس این رشته را داشته باشیم. 

وی ادامه داد: این رشته از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که بسیاری از افراد زمانی که با مشکل روبرو می‌شوند، دوست ندارند تا حتی نزدیک‌ترین افراد از آن آگاه شود، قدرت بیان و حوصله‌ی دنبال کردن آن را هم ندارند لذا نیازمندیم تا افرادی ظاهر شوند که از طریق گوشی همراه و لپ تاپ به آنها مشکلات خود را مطرح کرده و واگذار کنیم تا به نتیجه برسد چراکه خیلی از نابسامانی‌ها ناشی از عدم پیگیری است.

صداقت گفت: وکلای مجازی در اروپا سوئیس و هلند شکل گرفته و در روسیه نیز در حال شکل‌گیری است؛ ما هم در حال ورود به این حوزه هستیم اما هنوز به صورت حرفه‌ای و شناخته شده در کشور ما شکل نگرفته است. 

وی یادآور شد: دلیل مطرح کردن این اطلاعات به این دلیل است که اگر هم در این حوزه فعالیت نکردید حداقل زمانی که فردی از آنها صحبت می‌کند قدرت درک و فهم آن را داشته باشید و اگر هم در این حوزه مشغول شدید، بدانید که به چه کسانی باید مراجعه کنید و یا خودتان تسهیل‌گر و راهنمای افراد این حوزه باشید که به آن دست یاری می‌گویند.