اخبار

جلسه مشاوره تولیدکننده پوشاک اندیمشک: بدون کار روی فضای مجازی تا ابد یک کارآفرین نصفه نیمه می مانید!

خوزستان

۱۴۰۰/۰۹/۱۵

خلاصه خبر

سومین جلسه مشاوره فضای مجازی با موضوع اهمیت برنامه ریزی برای فروش اینترنتی و آنلاین برای پیشران حوزه پوشاک طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی  توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه امروز، دوشنبه 15 آذرماه 1400 با حضور محمدجواد بهروزیان مشاور فضای مجازی طرح و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس طرح برای زهرا محمدی مدیر تولیدی پوشاک بهپوش اندیمشک به صورت مجازی برگزار شد.
در این جلسه محمدی به بالابودن مشغله های کاری خود طی یکی، 2 هفته اخیر و نداشتن فرصت برای برنامه ریزی روی فضای مجازی و اینستاگرام کسب و کار خود اشاره کرد و گفت: اکثر نمونه کارهای روی پیج را برای فروشگاه های طرف قرارداد خود در تهران تولید کرده ام که بعدها این فروشگاهها از محصولاتم تولید محتوا کرده و گاهی عکس و فیلم آن را برایم فرستاده اند.  
وی در پاسخ به بهروزیان درباره علت عدم ورود به تولید محتوای اختصاصی از محصولات خود، محدودیت های فرهنگی در شهرستان محل فعالیت خود و ریسک های موجود را به عنوان مهم ترین دلیل محتاط بودن در این زمینه عنوان کرد که بهروزیان تصریح کرد: این دیدگاه را قبول ندارم زیرا این مسأله ارتباطی به کسب و کار شما ندارد. شما ریسک را اشتباه می بینید، چراکه ریسک واقعی این است که شما فعالیتی در این حوزه نداشته باشید.
مشاور فضای مجازی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان خاطرنشان کرد: گاهی از لحاظ قانونی ممکن است یک مدیر ناخواسته درگیر یک مسأله شود. به طور مثال در سایت های خرید و فروش کالا و خدمات گاهی افرادی کالای غیرقانونی را به صورت رمزی و با کلمات عادی معرفی می کنند که مشتری های ان ها مفهوم این عبارات را می فهمند ولی شما اصلا متوجه آن نمی شوید و این برای مدیر آن سایت مسأله ایجاد می کند زیرا در بستر فضای ایجادشده یک فعالیت غیرقانونی شکل گرفته است ولی اگر شما چارچوب فضای کاری خودتان را بشناسید این ماجرا را نخواهید داشت.
بهروزیان با بیان اینکه من در شهرستان های شوش و دزفول پروژه های زیادی داشته ام و فضای این شهرستان ها را از نزدیک می شناسم، فعالیت های تولید محتوای رسانه ای در حوزه معرفی و تبلیغ کسب و کار در این شهرستان ها را کاملا امکان پذیر دانست و افزود: اگر شما با این دیدگاه که بدلیل نظر فلان شخص این کار را انجام  نمی دهم، در آینده زمانی که می خواهید وارد این فضا شوید دیگر دیر شده است. فکر کنید 5 سال آینده است و شما طی این مدت منفعل بودید و در ارتباط با توسعه فروش تان در فضای مجازی کاری انجام نداده اید در حالی که در 5 سال آینده تمام کسانی که در صنعتی مشغول فعالیت هستند ناگزیر باید اینترنتی بفروشند، بعد می خواهید چه کار کنید؟
وی با تصریح بر اینکه اگر پیج خودتان را درست نکنید دیده نخواهید شد، گفت: افراد از محتوای رسانه ای و رفتار شما در فضای مجازی شما را قضاوت می کنند، به شما اعتماد می کنند، از شما تأثیر می پذیرند، شما را می شناسند و سلیقه تان را متوجه می شوند. در حالی که آنچه اکنون از شما و محصولتان می بینم اصلا شبیه پیج شما نیست. شما باید بتوانید مجموعه تان، تکنیک ها و اصالت کارتان را نشان دهید و وقتی انجام ندهید یعنی این فضا را بلد نیستید اما اگر قانون کار در این فضا، چارچوب های اخلاقی جامعه و تولید محتوا را یاد بگیرید هیچ کس نمی تواند به شمات خرده بگیرد.
مشاور فضای مجازی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان همچنین درخصوص زمینه اصلی تولید این کسب و کار سؤال کرد که محمدی پاسخ داد: پیش از کرونا در حوزه لباس کودک و لباس کار صنعتی فعالیت می کردیم که  در ایم کرونا به سمت تولید ماسک تغییرجهت دادیم و اکنون هم با ضعیف شدن بازار ماسک به حوزه اصلی کار خودمان برگشتیم و تولید لباس زنانه اعم از مانتو، پالتو، شومیز و لباس راحتی خانگی را در کنار خط تولید لباس صنعتی ادامه می دهیم. تولید به صورت فصلی و در قالب قرارداد با برخی فروشگاه های عرضه پوشاک در تهران براساس نوع مدل خواسته شده و سلیقه مشتری انجام می شود. 
بهروزیان با پرسش از قیمت تمام شده و قیمت فروش این محصولات در فروشگاه های عرضه کننده، حداقل سود فروش را 100 درصد برآورد کرد و گفت: چرا نباید این سود به جیب شما برود؟ شما یک محصول تولید می کنید که تمام دغدغه های تولید و سروکار داشتن با کارگر، بیمه و ... با شماست اما شخصی دیگر بدون هیچ کدام از این دردسرها و دغدغه ها محصول شما را می فروشد و حداقل 5 برابر شما سود می برد.
وی با بیان اینکه صد درصد به هرکسی محصول خود را بفروشید پیج اینستاگرام دارد، افزود: این افراد محصول شما را در پیج خود می گذارند، یک تولید محتوای مناسب برای آن انجام می دهند و بعد عمده سود آن نصیب خودشان می شود. پس اگر می خواهید درآمدتان افزایش پیدا کند باید بتوانید محصولتان را خودتان بفروشید و اینکه تنها به آن فکر کنید کافی نیست زیرا اینطور هیچ وقت فرصت عملی برای انجام دادن آن پیدا نمی کنید و تا ابد یک کارآفرین نصفه نیمه می مانید یعنی کارمند کسب و کار خودتان می شوید زیرا خودتان باید همه کارها را انجام دهید و با همه ارتباط داشته باشید و اگر یک روز نباشید همه کارها تعطیل می شود.
مشاور فضای مجازی طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان با تصریح بر این که شما توانایی ورود به این حوزه را دارید، افزود: در واقع تنها به یک قسمت کار به دلیل عدم آشنایی ورود نکرده اید و به همین دلیل به شما سخت می گیرم زیرا پتانسیل آن را دارید که بتوانید به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید. بنابراین برای این هفته همان کارهای جلسه گذشته را پیگیری کنید و نمونه پیج هایی که برایتان می فرستم بررسی و با پیج خودتان مقایسه کنید تا بتوانیم در این خصوص به یک تصمیم گیری درست برسیم.
این جلسه در ادامه سلسله جلسات "دوشنبه های مشاوره" برای این پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان به صورت مجازی و رایگان برگزار شد.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.