اخبار

احیا دو رشته منسوخ صنایع‌دستی در خراسان شمالی

خراسان شمالي

۱۴۰۰/۰۹/۲۴

خلاصه خبر

سرپرست معاونت صنایع ‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی از احیای و باززنده‌سازی رشته‌های چولی‌بافی و عروسک‌های محلی در این استان ۸۶۳ هزار نفری خبر داد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه مشاغل خانگی خراسان شمالی به نقل از روابط‌عمومی اداره ‌کل میراث فرهنگی استان، محمدرضا قهرمانیان اظهار کرد: دو رشته عروسک‌های محلی و چولی‌بافی از جمله رشته‌های در حال فراموشی استان بودند که با انجام اقدامات لازم در سال جاری احیا و باززنده‌سازی شدند.
وی با اشاره به نقش و جایگاه صنایع‌دستی در ایجاد اشتغال و درآمدزایی، بر حمایت از رشته‌های فعال و احیای رشته‌های در حال فراموشی خراسان شمالی تاکید کرد و گفت: این مهم با هدف رشد و توسعه هر چه بیشتر صنایع‌دستی در خراسان شمالی که معرف فرهنگ و آداب و رسوم قومیت‌های این دیار است، دنبال می‌شود.
سرپرست معاونت صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود: چولی‌بافی شامل بافت انواع ظروف مصرفی و تزئینی با استفاده از ترکه درختان بید است، این رشته صنایع‌دستی در سال جاری موفق به دریافت مهر اصالت ملی نیز شد.
قهرمانیان با بیان اینکه رشته‌های سوزن‌دوزی، البسه محلی و پارچه‌بافی سنتی در ساخت عروسک‌های محلی کاربرد دارند، تصریح کرد: در طرح احیای این رشته، بسته‌بندی در عرضه و فروش آن مورد توجه قرار گرفت.
در خراسان شمالی ۲۰ هزار صنعتگر در زمینه صنایع دستی شناسایی شده اند که در ۶۱ رشته صنایع دستی فعالیت دارند.