اخبار

هفتاد و ششمین دوره آموزش مهارتی حضوری قالیبافی در هرمزگان

هرمزگان

۱۴۰۰/۰۹/۲۴

خلاصه خبر

هفتاد و ششمین دوره آموزش مهارتی حضوری قالیبافی با حضور پیشران سرکار خانم مریم صادقی ویژه متقاضیان شهرستان بندرعباس در تاریخ 23/9/1400برگزارشد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیر خانه طرح ملی مشاغل خانگی ، دوشنبه 23 آذر ماه 1400 کارگاه حضوری آموزش مهارتی قالیبافی به صورت رایگان ویژه در راستای اجرای طرح ملی مشاغل خانگی با هدف توانمندسازی متقاضیان طرح ملی مشاغل خانگی ویژه متقاضیان شهرستان بندرعباس با هدف با اتصال به بازار و بهره مندی از شبکه های افقی و عمودی با حضور پیشران سرکار خانم مریم صادقی برگزارشد.

 

هدف جهاد دانشگاهی ار برگزاری این دوره به منظور اجرای و پیاده سازی این طرح، جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه ای، واسطه ای توانمندسازی واتصال به بازار، ایجاد زنجیره ارزش و ایجاد  فرصت های شغلی  در کسب و کاربرای  متقاضیان طرح ملی مشاغل خانگی که در سطح متوسط و پیشرفته قالیبافی بوده است  .

 

سرکار خانم مریم صادقی پیشران طرح ملی مشاغل خانگی گفت : این کارگاه در راستای توانمند سازی افرادی که به عنوان  زیر مجموعه با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری برگزار شد.

 

وی ادامه داد : برای بافت فرش به این لوازم ها نیاز داریم: دار قالی، دفه، شانه، کاردک، قیچی، چله، کوجی، سک و سیخ پود کشی...

مراحل بافت قالی:

ابتدا مرحله چله كشی صورت می گيرد يعنی نخ پنبه ای يا پشمی را به صورت عمودی از بالا به پايين وصل نموده كه در اصطلاح به «تار» معروف است.

بعد از چله کشی باید نقشه را رو به روی خود قرار دهیم تا بدانیم به چه طریقی پیش برویم.

سپس به وسيله كرک يا پشم های رنگی مرحله بافتن آغاز می شود بعد از هر رديف «گره» يی رديف «پود رو» و يی رديف «پود زير» انجام می گيرد.

به طور معمول فرش از یک گوشه بافته و عرض آن تکمیل می شود که به اصطلاح رج نامیده می شود. بعد از پایان هر رج روی هر یک از تار و پودها باید گره زده شود و با دفه روی آن می کوبند تا این گره محکم شود. این کار تا پایان بافت فرش ادامه خواهد داشت.

 

 

شايان ذكر است؛ طرح ملي توسعه مشاغل خانگي با كارفرمايي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي با هدف ايجاد اشتغال پايدار براي توانمندسازي متقاضيان و اتصال به بازار همزمان با سراسر كشور در استان هرمزگان در حال اجراست.

 

انتهای پیام