به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 23 آذرماه 1400 با حضور سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس اجرایی طرح برای مریم دانش مدیر تعاونی پوشاک ستایش اندیمشک در مرکز شماره یک جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد.
در این جلسه علوی با بیان مفهومی به نام ماتریس BCG یا ماتریس بوستون گفت: این مفهوم درحوزه بازاریابی در خصوص تصمیم گیری در توسعه محصول کاربرد دارد و بیان می کند که محصولات شما چهار وضعیت دارد. اول محصولی که سهم بازار زیادی از آن دارید و به طور مثال 60 درصد بازار آن در اختیار شماست؛ این "گاو شیرده" است و همه کار وکسب کارها باید یک گاو شیرده داشته باشند که از آن ارتزاق می کنند. دوم محصولی که سهم بازار ندارد ولی آینده دارد که با عنوان "ستاره" تعریف می شود و باید از آن گاوشیرده برای آن هزینه کنید تا زمانی که به سودآوری برسد.
وی ادامه داد: یک سری از محصولات با عنوان "سگ" توصیف شده اند که قطعا سودآوری برای شما ندارند و باید آنها را دور بریزید. وضعیت چهارم محصول "علامت سؤال" است. شما با این ماتریس می توانید مدیریت بازار داشته باشید. پس باید حواستان باشد این چهار دسته محصول را مدیریت کنید. هرچقدر کسب و کارتان را بهتر بشناسید بهتر می توانید در این خصوص تصمیم گیری کنید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان خاطرنشان کرد: پس اول بیان وضعیت موجود و اینکه شما کجا هستید، شناخت کسب وکار را برای شما ایجاد می کند و دوم اینکه کجا می خواهید بروید هدف کسب وکار شماست. اگرمقصدتان کوچک باشد و ندانید به کجا می روید به جایی هم نمی رسید. سوم باید مشخص کنید چگونه می توانید به این هدف برسید و محکم به برنامه تان بچسبید، پایبند باشید و تعهد داشته باشید. اگه این چهار کار را انجام دهید نه تنها در کسب و کار بلکه در هر کاری می توانید موفق باشید که همان فرمول موفقیت است و چند هزار سال است که بشریت آن را شناخته است.
به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه در راستای برنامه دوشنبه های مشاوره برای این پیشران حوزه پوشاک به صورت رایگان برگزار و مقرر شد این تولیدکننده تا هفته آینده برنامه خود را در این خصوص مشخص کند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷