اخبار

علوی: همه کارها باید براساس دو شاخص "فروش" و "حاشیه سود" باشد

خوزستان

۱۴۰۰/۰۹/۲۴

خلاصه خبر

دهمین جلسه مشاوره پیشران حوزه تولید لباس بچگانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از شهرستان اهواز در مرکز شماره یک جهاددانشگاهی خوزستان برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 23 آذرماه 1400 با حضور دکتر سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس اجرایی طرح برای فاطمه طاهری فر مدیر تولیدی پوشاک بچگانه بیتاتن برگزار شد.
علوی در این جلسه از وضعیت آخرین فعالیت های این تولیدکننده جویا شد که طاهری فر پاسخ داد: در این مدت متوجه شدم که همه چیز را باید تغییر بدهم؛ وقتی محاسباتم را انجام دادم و می دانم در این مدت به چه سودی می رسم تصمیم گرفتم ترس را کنار بگذارم و چشم انداز بزرگ تری تعریف کنم که علوی گفت: یک کارآفرین باید سرش در ابرها باشد و افق های بلند را ببیند و پاهایش در زمین باشد و قدم های کوچک بردارد زیرا در غیر این صورت سقوط می کند. پس محاسبات دقیق داشته باشید و برآورد بازار دقیق انجام دهید که بتوانید با اطمینان قدم بردارید.
وی در این جلسه به بیان نکاتی راجع به بسته بندی محصول پرداخت واظهار کرد: هرکاری که می خواهید انجام دهید اصطلاحاٌ به آن بنچ مارک کردن می گویند؛ متاسفانه در کشورمان هیچ اعتقادی به دانش بشری نداریم و هرکاری که دلمان بخواهد می کنیم. بنچ مارک می گوید بروید ببیند دانش بشری در این حوزه چه کار کرده است؛ پس به عنوان مثال اگر می خواهید برای لباس ورزشی جعبه درست کنید باید حداقل 100 نمونه جعبه لباس ورزشی در فروشگاه های سطح شهر و اینترنت بررسی کنید وهمه برندهای معروف را نگاه کنید. 
این مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان خاطرنشان کرد: البته نکته اش این است که کپی نکنید، بلکه الگوبرداری کنید؛ بطور مثال از بین این 100 جعبه رنگ ها را بشمارید. مثلا متوجه می شوید 55% درصد آن ها به رنگ قرمز، 25% سبز و 15% آبی است. پس شما باید رنگ قرمز را انتخاب کنید. این همان بنج مارک کردن و الگوبرداری است؛ در خصوص همه المان های دیگر نیز باید الگوی آنها را پیدا کنید. پس دانش بشری را با این شیوه می توانید استخراج کنید.
علوی افزود: جنس و رنگ جعبه، اندازه طرح، شکل ها و ابعاد آن، متن ها و لوگوی روی جعبه و هرفاکتور دیگر را می توانید با دیدن و بنچ مارک کردن پیدا کنید و یک استاندارد از دل آن بیرون بیاورید؛ در نهایت متوجه می شوید که یک جعبه خوب برای لباس ورزشی چه ویژگی هایی باید داشته باشد و خودتان هم می تواند یک یا دو ویژگی به آن اضافه کنید که این ارتقا و توسعه کار است.
وی تصریح کرد: یادتان باشد هرکاری می کنید اول باعث افزایش فروشتان شود و دوم حاشیه سودتان را کم نکند. خط قرمز کسب وکار حاشیه سود آن است و هیچ وقت نباید به آن لطمه وارد کنید. پس تمام کارهای شما براساس 2 شاخص فروش و حاشیه سود باید انجام شود.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.