به گزارش دبیرخانه طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 30 آذرماه 1400 با حضور دکتر سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال و شیما تقی نژاد مدیر اجرایی طرح با موضوع بررسی وضعیت کسب و کار این تولیدکننده برای کبری طاهری برگزار شد.
در این جلسه طاهری به معرفی مختصری از سابقه، برنامه ها و چشم انداز کاری خود پرداخت و مشکل تأمین ضامن برای اخذ وام خود را مطرح کرد که در این زمینه قرار شد دبیرخانه طرح با رایزنی با مسئولان مربوطه راهکاری جهت حل مشکل این تولیدکننده پیدا کند. وی در ادامه گفت: در حال حاضر تولید انبوه دارم و آموزش هم انجام می دهم و چند رشته از جمله قلاب بافی، گیوه بافی، فرشینه بافی و ... را باهم دنبال می کنم. همچنین آموزشگاهم در آستانه راه اندازی است.
علوی در پاسخ به این موارد اظهار کرد: شما اول باید مشخص کنید که چه کاره هستید، صنعتی کار هستید یا کار صنایع دستی انجام می دهید؟ سپس آن حوزه ای را که انتخاب کردید، یکی یکی بازارهای آن را بگیرید و باید مراقب سلامتی خودتان هم باشید؛ زیرا انجام چند کار اعم از تولید و آموزش و از سوی دیگر مسئولیت شما در قبال خانواده، از شما یک نخ تسبیح می سازد که اگر اتفاقی برایتان بیافتد هم خانواده، شاگردان و نیروهای کار شما از آن متأثر می شوند.
وی با بیان اینکه دانش و زمان شما محدود است و نمی توانید چندکار بزرگ را هم زمان انجام دهید و چندجا باشید، تصریح کرد: بهتر است ببینید کدام یک از این چندکار سریع تر و بیشتر شما را به سود می رساند و مابقی کارهایتان را به طور موقت تعطیل کنید یا به حداقل برسانید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان در خصوص تأکید طاهری به حوزه ساخت، عنوان کرد: در زنجیره ارزش محصول که شامل تحقیق و توسعه، طراحی، تأمین مواد اولیه، ساخت، بسته بندی، بازاریابی و فروش است کمترین حاشیه سود با 7 الی 10 درصد مربوط به بخش ساخت است و اصل پول از انتهای این زنجیره وارد می شود پس ساخت را فراموش کنید و تمام تمرکزتان را روی فروش بگذارید زیرا اصل کار فروش است.
علوی با بیان اینکه باید از زمان خود بیشترین بهره و سود را ببرید، افزود: بررسی کنید و ببینید در چه حوزه ای بیشتر شناخته شده هستید و حاشیه سود بیشتری برای شما دارد و روی آن متمرکز شوید. یادتان باشد اولویت اول خودتان، سپس کسب و کار شما و بعد دیگران هستند و فداکاری و نگرانی شما برای دیگران نباید به معنای از بین رفتن سیستم باشد. بنابراین باید بخشی از کارها را فدای بخش مهم تر کنید.
وی در پاسخ به این تولیدکننده که درآمد حاصل از آموزش را صرف کار تولید می کند، عنوان کرد: اگر می خواهید به کار آموزش بپردازید می توانید مدرس برند شوید و با آموزشگاه ها همکاری داشته باشید ولی این کار با تولید متفاوت است و دیگر یک تولیدکننده نیستید. اول یک کار را بدست بگیرید و بعد که به سودآوری رسیدید به طور مثال 2 سال دیگر به حوزه دیگری هم ورود کنید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان خاطرنشان کرد: ابتدا باید برند شوید و مشتری شما را بشناسد؛ بنابراین اگر وامی هم دریافت می کنید به جای راه اندازی کارگاه یا آموزشگاه آن را صرف برندسازی و بازاریابی کنید و با افراد قرارداد ببندید که آن ها به جای شما کار ساخت را انجام بدهند.
به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه در راستای برنامه دوشنبه های مشاوره برای این پیشران حوزه پوشاک به صورت رایگان برگزار و مقرر شد این تولیدکننده تا هفته آینده ابتدا مشخص کنید که چه کاری می خواهد انجام دهد و زمینه اصلی فعالیت او چیست و همچنین حوزه ساخت را از مجموعه خود جدا و آن را به دیگران واگذار کند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷