سیّد حفیظ الله فاضلی در گفت وگو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به اهمیت توسعۀ مشاغل خانگی و تأثیر مستقیم آن در اقتصاد و معیشت خانوارها نگاه ویژهای به این مهم شده است.
وی افزود: پس از پیادهسازی قابل قبول طرح الگوی نوین توسعۀ مشاغل خانگی در استان که همزمان در ۸ استان دیگر به صورت پایلوت طی سالهای ۹۶ تا ۹۸، اجرا شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصمیم گرفت این طرح را در ۳۱ استان کشور با توجه به ضرورت توجه بیش از پیش به مشاغل خانگی در دوران کرونا و به منظور کمک و رونق اقتصاد خانوار، تحقق شعار سال و توسعۀ جایگاه مشاغل خانگی در اقتصاد کشور تعمیم دهد که مجدداً در فاز دوم طرح سهمیهای برای این استان در نظر گرفته شد.
فاضلی با اشاره به جایگاه و نقش جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعهای و تسهیلگر در اجرای طرح پایلوت مشاغل خانگی در سه سال اخیر در سه فاز جداگانه، گفت از سوی وزارت، وظیفۀ مطالعات فاز اول طرح شامل نیازسنجی، مزیتشناسی و ظرفیتسنجی مشاغل خانگی مبتنی بر الگوی توسعۀ مشاغل خانگی به این نهاد محول شد.
وی ادامه داد: این نهاد با بهرهگیری از توان علمی و پژوهشی خود و با همکاری ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استانها و سایر دستگاههای اجرایی ذیربط استانی و ملّی، فاز مطالعاتی طرح را به اتمام رسانده و آمادگی خود را جهت شروع فاز دوم و سوم طرح ملّی توسعۀ مشاغل خانگی که شامل ثبتنام از متقاضیان، غربالگری، راستیآزمایی، ارائۀ آموزشها و مشاورههای عمومی و تخصصی و اتصال به بازار است را، به وزارت اعلام کرد.
فاضلی تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از بررسی گزارش فاز اول، مجوز شروع فازهای دوم و سوم طرح بر اساس دستورالعملها و آییننامههای مربوط را همزمان با هفتۀ دولت صادر کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در مورد زمان آغاز ثبتنام و نحوه ثبتنام متقاضیان اعلام کرد: ثبتنام از روز پنجشنبه ۶ شهریور آغاز شده و به مدت یکماه ادامه خواهد داشت.
فاضلی در خصوص نحوۀ ثبتنام متقاضیان اظهار کرد: کلیۀ متقاضیان میتوانند جهت ثبتنام به سامانۀ طراحی شده توسط جهاد دانشگاهی به آدرس: inhb.ir مراجعه و نسبت به تکمیل فرمها و اطلاعات مربوط اقدام کنند.
وی تاکید کرد: بدیهی است پس از ثبتنام متقاضیان، واحدهای مجری جهاد دانشگاهی در کلیۀ استانها نسبت به پایش و راستیآزمایی اطلاعات متقاضیان بر اساس دستورالعملهای مربوط اقدام خواهند کرد.
فاضلی در رابطه با نحوۀ نظارت طرح اعلام کرد: به منظور نظارت دقیق بر اجرا و پیادهسازی طرح در فازهای مختلف، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استانها بهعنوان ناظر است.
وی در پایان به توجه ویژۀ این طرح به حلقههای مفقوده در طرحهای اشتغالزای موجود، همانند توانمند سازی واتصال به بازار و شبکه سازی اشاره کرد و گفت: این روش ایجاد اشتغال خود به خود باعث توسعه و پایدارسازی مشاغل و نیاز نداشتن به اخذ تسهیلات خواهد شد.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷