به گزارش دبیرخانه طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 7 دی ماه 1400 با حضور دکتر سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال و نرگس یزدانی و مژگان ماندنی زاده کارشناسان اجرایی طرح برای فاطمه طاهری فر مدیر تولیدی پوشاک بچگانه بیتاتن برگزار شد.
در این جلسه علوی با بیان اینکه باید ابتدا مشخص کنید که در چه سطح و برای چه گروه سنی می خواهید کار کنید، خواستار توضیح طاهری فر شد که وی پاسخ داد: برند مهرک لباس دخترانه از سن نوزادی تا 13 سال تولید می کند و این اختصاصی بودن، آن را متمایز کرده است. در حال حاضر گروه هدف من دختران 4 تا 10 سال است اما می خواهم آن را تا گروه سنی 15 سال ادامه بدهم.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان در این خصوص اظهار کرد: دخترها بعد از 10 سالگی به سن بلوغ می رسند و خیلی دوست دارند که بزرگ بودن خود را نشان دهند. اگر برند شما از 4 سالگی را پوشش بدهد گروه هدف شما را دچار دوگانگی می کند و می گوید این برند متعلق به بچه هاست و آن را نمی پوشم؛ بنابراین باید درباره آن فکر کنید و به طور مثال 2 خط تولید جداگانه راه بیاندازید.
طاهری فر همچنین به 2 برند دیگر اشاره کرد و گفت: برند رابو برای دوقلوها کار می کند و برند نیلی با شعار "مقاوم در برابر شستشو" و "دچار افت کیفیت نمی شود" خود را معرفی کرده است. من برند بیتاتن با شعار "به نرمی تن، به زیبایی تن" را انتخاب کرده ام و روی ظرافت دوخت و طراحی خاص آن می خواهم کار کنم.
علوی در این زمینه عنوان کرد: بهتر است شعاری بسازید که اسم مادر کنار آن باشد زیرا توجه مادران را برای خرید جلب می کند. اگر مخاطب شما دختران نوجوان هستند باید آن ها را تحت تأثیر قرار بدهید و اگر مادران، باید برای آن ها طراحی کنید. بنابراین اینجا آن تضاد و دوگانگی خودش را نشان می دهد. گروه سنی 4 تا 9 سال حاشیه سود بالاتر و مصرف پارچه کمتری دارد و به نظر می رسد بیشتر می توان روی آن مانور داد. پس شاید لازم باشد روی گروه هدف خود تجدیدنظر کنید و یا یک خط تولید جداگانه برای گروه سنی نوجوان بزنید.
وی با بیان اینکه شما باید مشتری درست خودتان را داشته باشید و محصول درست را به دستش برسانید، افزود: در خوزستان آب و هوای گرم داریم و بیشتر لباس های نخی کاربرد دارند. هر ویژگی که برای محصولتان می خواهید ایجاد کنید از خودتان بپرسید که چه بشود؟ مثلا محصولات نخی، راحتی و دوام دارد. اگر با جواب این پرسش به آن منفعت نرسیدید مرتب از خودتان بپرسید تا علت اصلی را پیدا کنید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان خاطرنشان کرد: به طور مثال "بیتاتن؛ به نرمی تن" اشاره به درصد نخ و پنبه بیشتر دارد و براین اساس اگر گروه هدف شما کودکان باشند خوب است. پس باید روی کیفیت و نرمی پارچه مانور بدهید. باید بررسی کنید که آیا برای مردم نوع پارچه مهم است و چقدر می شود روی آن مانور داد؟ می توانید برند خارجی معروفی را پیدا کنید که شعارش این باشد.
علوی افزود: ابتدا باید شعار خود را مشخص کنید و بعد برای طراحی لوگو اقدام کنید. برندهای خارجی را ببینید و از لوگو آن ها ایده بگیرید. کار دوخت را هم به افراد حرفه ای واگذار کنید و خودتان به سیستم سازی در کسب و کار متمرکز شوید.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷