به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 7 دی ماه 1400 با حضور دکتر سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال و نرگس یزدانی و مژگان ماندنی زاده کارشناسان اجرایی طرح با موضوع عارضه یابی کسب و کار برای نوال ظهیریه مدیر مجموعه تولیدی فرهنگی "مامک" اهواز برگزار شد.
در این جلسه ظهیریه به بیان مشکلات و چالش های کسب و کار خود پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر کارهایم بسیار پراکنده شده و همه چیز به ظاهر خوب است؛ اما من که در رأس کار هستم می بینم کار پریشان است و گسترده شده و من همچنان یک نفر هستم در حالی که مشتری ها زیاد شده و نمی توانم برای همه وقت بگذارم.
وی افزود: من برخی نیازها در زمینه تولید محصول را مشاهده می کردم و محصولی را می خواستم که در دسترس بچه ها نبود؛ به طور مثال روسری هایی که در بازار برای کودکان وجود دارد، تصاویر آن ها متناسب با هدف من نبود و به همین دلیل به این حوزه ورود کردم.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه این خیلی خوب است که هدفتان خلق ارزش است، عنوان کرد: هدف کارآفرین باید خلق ارزش باشد. در واقع شما یک قول به مخاطب خود می دهید که باید آن را انجام دهید. پس هدف شما خلق ارزش است و با حل مسأله، خلق ارزش می کنید.
همچنین ظهیریه با اشاره به استقبال خوب از محصولاتش گفت: تنها چیزی که نیاز دارم معرفی بیشتر است. ما یک قصه تعریف کردیم و براساس این قصه، یک روسری تولید کردیم. اکنون مشکل قیمت گذاری دارم؛ درخواست های زیادی از شهرهای مختلف برای همکاری داریم و نمی دانم این همکاری به چه شیوه ای باید اجرا شود؛ تجربه به من ثابت کرده که هرکسی نمی تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.
وی درباره حاشیه سود خود تصریح کرد: من تعدادی مخاطب دارم که آن ها محصول خریداری شده از من را خودشان هم می فروشند و تعدادی دیگر با هدف هدیه دادن خرید می کنند. قیمت هایی که تعیین می کنم قیمت های بالایی نیست و وقتی به طور مثال 150 روسری سفارش می دهم 2 ماه طول می کشد تا این تعداد به فروش بروند و سود آن برایم ملموس نیست.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه معیار کسب و کار سود آن است، خاطرنشان کرد: اولین کار شما این است که حساب و کتاب مالی کارتان را از خانه جدا کنید؛ اگر حاشیه سود شما 50 درصد باشد، سود خوبی است. دوم اینکه باید سیستم سازی انجام دهید یعنی کسب و کارتان را از خودتان مستقل کنید. ابتدا نگرش را تغییر دهید و کسب و کارتان را از خود مستقل کنید. در غیر این صورت در وهله اول به خودتان، در وهله دوم به کسب و کارتان و در وهله سوم به خانواده تان ضرر می رسانید.
علوی ادامه داد: پس به عنوان پله اول نگرش و دیدگاه خود را تغییر دهید و در پله دوم آنچه در ذهن دارید را روی کاغذ بیاورید و تبدیل به مستند کنید تا بتوانید کارها را سامان دهید.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷