اخبار

مشاور کارآفرینی و اشتغال خوزستان: اسم برند و شعار در بازاریابی و برندسازی بسیار کمک کننده است

خوزستان

۱۴۰۰/۱۰/۱۵

خلاصه خبر

نهمین جلسه مشاوره تخصصی برای پیشران پوشاک طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان از شهرستان اندیمشک با موضوع برندشناسی و بررسی برندهای مطرح برگزار شد.


متن کامل خبر

 به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 14 دی ماه 1400 با حضور سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال و مرضیه باقری کارشناس اجرایی طرح برای مریم دانش مدیر تعاونی پوشاک ستایش اندیمشک در مرکز شماره یک جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد.
در این جلسه دانش با اشاره به انتخاب اسم "کراس" برای برند خود درخصوص انتخاب شعار مناسب جویا شد که علوی اظهار کرد: باید ببینید با توجه به گروه سنی هدف شما چه ویژگی و ارزشی حائز اهمیت است؛ به طور مثال آیا جوان بودن یا مرد بودن مهم است؟ اگر گروه سنی 24، 25 سال مدنظر شما باشد جوان بودن برای این گروه ویژگی جذابی نیست ولی خاص بودن و مرد بودن مهم است و اگر گروه هدف شما مردان 50 سال به بالا باشد آن وقت جوان بودن اهمیت دارد. 
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان در این خصوص این پیشنهاد را مطرح کرد که یک تحقیق میدانی برای انتخاب شعار انجام شود و از پرسش شوندگان بخواهید که از بین 4، 5 شعار پیشنهادی شما یک شعار را که به نظرشان جالب است انتخاب کنند و دلیل خود را هم بگویند. هیچ توضیحی هم به آن ها ندهید که بدون ذهنیت این کار را انجام دهند.
علوی تصریح کرد: برای اسم گذاری این نکات را در نظر داشته باشید؛ اول آنکه مرتبط با موضوع باشد؛ مانند همین اسم کراس به معنای پیراهن است. انگلیسی نباشد زیرا قابل ثبت نیست. فارسی هم نباشد، زیرا به مخاطب خود این سیگنال را می دهید که قیمت و کیفیت من ایرانی است مگر آنکه استراتژی شما ایرانی بودن باشد. یک وقت می گویید نمی خواهم مخاطب من بفهمد ایرانی هستم و سیاست خنثی در پیش می گیرید. بعضی وقت ها هم استراتژی برعکس است و می خواهید عمدا فکر کنند که خارجی هستید که این روش را اصلا توصیه نمی کنم. مثلا برند دسینی، فقط یک شرکت است که در ایتالیا ثبت شده اما همه چیز آن از ساخت و تولید در ایران است. بنابراین فکر کنید که چه استراتژی می خواهید داشته باشید.
علوی افزود: پیشنهاد می کنم سیاست خنثی در پیش بگیرید و راهکار آن هم این است که در زبان ها و گویش های مختلف بگردید و واژگان مناسب را پیدا کنید؛ همچنین تعداد حروف کلمه پیشنهادی شما باید بین 5 تا 12 حرف باشد؛ کمتر از 5 حرف احتمالا قبلا ثبت شده و به شما اجازه نمی دهد و اسم طولانی هم در ذهن نمی ماند؛ همچنین باید ببینید اسمی که به ذهنتان رسیده در زبان های فعال مانند انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و چینی معنی بدی نداشته باشد و با جستجوی آن در اینترنت تصاویر بدی نشان داده نشود. به طور کلی انتخاب اسم کار ساده ای نیست ولی مانند ستون است و برمبنای آن باید جلو بروید. نکته دیگر این است که بیان و نوشتار اسم برای همه با هر سطح سواد یکسان باشد و چند نوع نگارش نداشته باشد.
وی ادامه داد: استفاده از اسامی عام مانند سبز، ایرانی، طلایی و ... هم ممنوع است و به خصوص باید دقت کنید آن اسم با مذهب یا سیاست گره نخورده باشد. به طور مثال یک شرکت اسم الغدیر را برای برند خود انتخاب کرده بود؛ این برند به طور مسلم به کشورهای سنی حاشیه خلیج فارس نمی تواند بفروشد. پس باید حواستان باشد که اسم برند شما برای مردم ذهنیت ایجاد نکند. پس یا باید اسم بسازید یا سراغ اسم های قدیمی فراموش شده بروید. بنابراین بهتر است بیشتر روی اسم برندتان کار کنید.
همچنین در این جلسه دانش به توضیحی در خصوص برخی برندهای مطرح حوزه پوشاک مردانه پرداخت و گفت: در این مدت چند برند را بررسی کردم؛ یکی از برندها با نام "مگنو" یک برند فرانسوی است که لوکس ترین و گرانترین لباس ها را تولید می کند. برندهای دیگر زارا و پولو هستند که البته احساس می کنم برند زارا هم تولید ایران است زیرا اکنون کپی برداری در حوزه پوشاک زیاد شده است؛ همچنین برند آرمانی یک برند ایتالیایی است که با شعار "لباس برای پوشیدن؛ نه نمایش دادن" فعالیت می کند. برند دیگر برند گوچی از برندهای خاص و لوکس است که می گوید لباسی تولید می کنم که شایسته پوشیدن در فرش های قرمز باشد. در حال حاضردر ایران بیشتر زارا و پولو را به عنوان الگو قرار داده ام. اخیرا هم برای شرکت در یک نمایشگاه پوشاک در دبی دعوت شده ام که فکر می کنم بتوانم از آنجا ایده های خوبی بگیرم.
علوی بازدید  از این نمایشگاه را فرصت بسیار خوبی دانست و گفت: در حوزه پوشاک دبی قطعا نسبت به ترکیه از سطح بالاتری برخوردار است. هرچند متأسفانه اکنون به گونه ای شده که همه کشورهای همسایه از حیث اطلاعات و ارتباطات با دنیا بسیار قوی تر از ما هستند. از سوی دیگر ترکیه هم در حوزه پوشاک مدعی است و بزرگترین یا دومین تولیدکننده شلوار لی در دنیا است به طوری که درآمد این کشور از این بخش تنها سه برابر درآمد نفتی ایران است.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان ادامه داد: از سوی دیگر دبی و کشور امارات هم کشوری است که به شدت به بحث لوکس، مدرن، پر زرق و برق و پیشرو بودن علاقمند است و ثروتمند هم هست. بنابراین ماهیت آن ها با یکدیگر متفاوت است. بهرحال فرصت بسیار خوبی است که بتوانید از نمایشگاه دیدن کنید.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مصوبه، اسم و شعار خود را نهایی کنید که بتوانید برای کار طراحی لوگو نیز اقدام کنید. برای گرافیست هم می توانید از سایت های فریلنسری یا آزادکاری، اقدام کنید و با دیدن نمونه کارهای گرافیست ها، نظرات کارفرماها و امتیازات آن ها، ئدر نهایت سفارش کار خود را ارائه دهید. خوبی این سایت ها در این است که تا زمانی که شما کار را تأیید نکنید پول به حساب آن شخص واریز نمی شود. روی کلیدواژه هایتان متمرکز شوید. در بازاریابی و برندسازی اسم و شعار بسیار به شما کمک می کند و حدود و ثغور شما هم مشخص می شود. دوم برندها را بررسی و از نظر توانایی تولید، هزینه ها و حاشیه سود برآوردهای خود را انجام دهید. سوم وجه تمایز خود با رقبای اصلی را واضح و مشخص کنید.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.