به گزارش دبیرخانه طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 21 دی ماه 1400 با حضور دکتر سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری کارشناس اجرایی طرح برای فاطمه طاهری فر مدیر تولیدی پوشاک بچگانه بیتاتن برگزار شد.
در این جلسه طاهری فر با اشاره به بررسی های خود در خصوص برندهای معروف، اظهار کرد: برند LC Waikiki را از نزدیک بررسی کردم متوجه شدم از نظر جنس بهترین و مرغوبترین پارچه ها را استفاده می کنند و مدل ها هم کاملا به روز هستند و بیشتر سلیقه جوانان را در نظر می گیرند. همچنین متوجه شدم حداقل 70، 80 درصد حاشیه سود دارند. علوی بیان کرد: این نشان می دهد با برندسازی درست و متمایزشدن و انتخاب مشتری درست و کادر فروش خوب حاشیه سودتان می تواند بسیار متفاوت باشد. زیرا یک برند کاملا شناخته شده است.
وی ادامه داد: مشتری از این برند چشم بسته خرید می کند زیرا از جنس، تنوع و ماندگاری آن کاملا مطمئن است و از سوی دیگر این لباس ها سه فصل هستند که علوی پیشنهاد داد با مشتری های این برند صحبت کند و ببیند که دلیل انتخاب آن ها چیست. طاهری فر با اشاره به برامه خود برای رایزنی و همکاری با یکی از فروشگاه های مطرح در حوزه پوشاک گفت: در حال حاضر از نظر جنس و کیفیت کار برای همکاری استقبال کردند اما از نظر قیمتی فعلا نمی توانم با قیمت پایین تر با آن ها کار کنم. می خواهم در سری اول با تیراژ پایین کار کنیم زیرا باید مدل ها متنوع باشد. البته قرار شد با برند خودمان کارها را عرضه کنند.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان در خصوص مدل همکاری با این فروشگاه جویا شد و افزود: آیا می توانید یک قرارداد خرید تضمینی با آن ها داشته باشید؟ یک نفر باید مسئولیت کار را بپذیرد. اگر کارها به فروش بروند که مشکلی نیست اما اگر فروش نرفت مسئولیت آن را چه کسی می پذیرد؟ طاهری فر پاسخ داد: در این زمینه هم گفتیم که اگر کارها ایرادی داشت آن ها را مرجوع کنند ولی هنوز به طور رسمی با آن ها وارد مذاکره نشده ام.
علوی پیشنهاد قرارداد خرید تضمینی را مطرح و خاطرنشان کرد: در این قرارداد می توانید همه موارد مدنظر آن ها را ذکر کنید که با آن شرایط از شما خرید کنند و در غیر این صورت مرجوع کنند. این تضمین دوطرفه بسیار خوب است اما نباید کارها با هم تداخل داشته باشد. شما 2 فرد حرفه ای هستید و هرکدام به حوزه کاری خود واقف هستید پس اگر آن ها ندانند که می توانند کارها را بفروشند یا خیر، این مسأله دار است. زیرا یک فروشنده حرفه ای وقتی کالایی را می بیند تا 70، 80 درصد می تواند تشخیص دهد که به فروش می رود یا خیر.
وی ادامه داد: پس یک قرارداد خرید تضمینی دقیق تنظیم کنید و همه موارد اعم از زمان تحویل، رقم کل قرارداد، کیفیت و دوخت و ... را قید کنید؛ همچنین به دلیل آنکه خرید عمده از شما انجام می دهند به این موضوع هم فکر کنید که تخفیفی برای آن ها در نظر بگیرید. البته این تخفیف ها باید ساختار داشته باشد و به طور مثال قیمت خرید تکی، جین و 10 جین را مشخص کنید. همچنین می توانید این تخفیف را روی رقم کل قرارداد درنظر بگیرید. شرایط مرجوعی را نیر مشخص کنید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با ارائه مثال سایت اینترنتی "زاپاس" به عنوان بزرگترین سایت فروش اینترنتی کفش در دنیا عنوان کرد: البته این سایت بعدها توسط آمازون خریداری شد اما هنوز هم با اسم زاپاس فعالیت می کند. در این سایت دوره ضمانت خرید کالا 365 روز است که شما فرصت دارید تا کفش خود را مرجوع کنید! اصلا هم از شما پرسیده نمی شود به چه دلیل می خواهید مرجوع کنید. زیرا این استراتژی این شرکت است و بر همان اساس هم متمایز شده است.
علوی درباره امکان سوءاستفاده از این رویکرد، اظهار داشت: در این خصوص آقای دَن اِرلی جامعه شناسی که جایزه نوبل اقتصاد را گرفته است، در بحثی پیرامون اقتصاد رفتاری بیان میکند یک درصد افراد دنیا فرشته هستند و به هیچ عنوان خطا نمی کنند؛ یک درصد هم شیطان هستند و هرکاری کنید بالاخره اشتباه، خطا و فساد می کنند. 98 درصد دیگر بستگی به شرایط دارد که خوب یا بد باشند. بنابراین این نگرانی که مردم بدون دلیل مرجوع کنند وجود دارد اما تعدادشان آن قدر کم است که ارزش آن را دارد. پس اگر می خواهید قواعد مرجوعی بگذارید باید استانداردهای شما هم دقیق باشد و آن ها را به دقت رعایت کنید. اکنون در اکثر سایت های فروش جدول سایزبندی داریم. اگر ساختار مرجوعی را درست بچینید 90 درصد مردم برای شما مشکلی ایجاد نمی کنند. البته به مرور زمان شما یک بلک لیست هم دارید و می توانید این افراد را در بلک لیست خود بگذارید.
وی با تأکید مجدد بر سیستم سازی، خاطرنشان کرد: با سیستم سازی شما یک بار فکر می کنید و 100 بار از آن استفاده می کنید. در خصوص شرایط مرجوعی هم سیستم آن را درست کنید؛ به طور مثال زمان معقولی در نظر بگیرید و یا اگر فلان درصد طی یک بازه زمانی مشخص فروش برود این نشان می دهد که کار شما ایرادی نداشته پس بقیه چند درصد اجناس باقیمانده مال خودشان است. یک یا 2 تیپ قرارداد مشخص هم تنظیم کنید و آن را به عنوان مدل همکاری خود ارائه دهید.
همچنین در این جلسه طاهری فر اسامی "جوانا"، "ویرا" و "هاویر" را به عنوان اسامی پیشنهادی برای برند خود مطرح کرد که علوی توصیه کرد در این خصوص بیشتر تحقیق و بررسی کند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷