به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 21 دی ماه 1400 با حضور دکتر سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری کارشناس اجرایی طرح با موضوع قیمت گذاری محصول، برای میترا حاجتی تولید کننده پوشاک از شهرستان مسجدسلیمان برگزار شد.
در این جلسه حاجتی به معرفی کسب و کار خود و سطح فعالیت هایش در حوزه پوشاک پرداخت و با بیان اینکه کمتر از یکسال است که کارش را شروع کرده است، گفت: در حال حاضر در اینستاگرام فروش دارم و کارهایم اغلب طراحی خودم است. چند سفارش هم از سازمان های دولتی داشته ام که تجربه موفقی بوده است. به فروش آنلاین بسیار علاقمندم و می خواستم در خصوص بزرگ کردن کسب و کارم مرا راهنمایی کنید. اخیرأ هم روی شخصی دوزی و فروش مانتو متمرکز شده ام.
همچنین علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان اظهار کرد: اینکه دارید از دولتی ها فاصله می گیرید خوب است. زیرا اغلب پول شما را خیلی سریع نمی دهند و شما خوش شانس بودید. حواستان باشد که دولت معمولا مشتری خوبی نیست و اولین توصیه ام این است که تا می توانید با دولت کار نکنید و به جای آن با اشخاص کار کنید تا سازمان ها.
حاجتی به مشکلات خود در حوزه بازاریابی هم اشاره کرد که علوی پاسخ داد: این مشکل خاص شما نیست و تقریبا همه مشکل بازاریابی دارند. باید تمرکزتان را روی بازار بگذارید. فروش اینترنتی هم می تواند راهکار مناسبی باشد. می توانید با دیجی کالا کار کنید و تجربه خوبی بدست آورید. زیرا دیجی کالا یک سایت فروش اینترنتی شناخته شده است و همه به سمت آن می روند و دیگر شما درگیر هزینه های راه اندازی وبسایت، بازاریابی برای سایت و ... نمی شوید هرچند که باید پورسانت بالایی هم پرداخت کنید اما برای شروع کار ارزش آن را دارد.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان افزود: یکی دیگر از سایت ها در این زمینه "باسلام" است که برای عرضه کسب و کارهای خانگی درست شده است. مکان_بازارهای دیگری هم وجود دارند که می توانید با آن ها ارتباط بگیرید. بنابراین به عنوان مصوبه اول حداقل در 4، 5 مکان بازار فروشگاه خود را دایر کنید؛ این بسیار ارزشمند است.
علوی همچنین در پاسخ به پرسش حاجتی مبنی بر راه اندازی فروشگاه تولید به مصرف، اظهار داشت: خیلی ریسک آن زیاد است. یک زمان می گویید در بازار بزرگ تهران می خواهم مغازه باز کنم، آنجا ریسک ندارد زیرا روزانه چند صد نفر به آنجا مراجعه می کنند اما در مسجدسلیمان چقدر برای شما می تواند آورد داشته باشد؟ از سوی دیگر مغازه داری هم کار سختی است و به تنهایی نمی توانید آن را انجام دهید و نیاز به جذب نیرو دارید. پس باید هزینه های استخدام نیروی کار را هم در نظر بگیرید. در واقع در مغازه داری شما باید سرمایه گذاری، هزینه های جاری و نیروی انسانی را در نظر بگیرید ضمن آنکه ذهن شما هم درگیر تولید و هم فروشگاه می شود. بنابراین در این مقطع آن را پیشنهاد نمی کنم.
وی در خصوص کار شراکتی با شخص دیگر نیز گفت: توصیه می کنم با شرایط مشخص به آن شخص جنس بفروشید؛ به طور مثال از هرمدل که بخواهد به شما سفارش بدهد و شما برای او تولید کنید. اگر هیچ کدام بازار را نمی شناسید که جنس ها هم فروش نمی رود و شراکت معنی نمی دهد. پول جنس را باید فروشنده بدهد زیرا فروشنده می داند که بازار چه می خواهد . در حال حاضر کمترین ریسک برای شما فعالیت در قالب فروشگاه های اینترنتی است که به نوعی پاساژهای اینترنتی هستند و در کنار آن در مکان_بازارها نیز حضور داشته باشید. زیرا در گوگل معمولا جستجو می شوند و هزینه ای برای عضویت اولیه از شما دریافت نمی کنند و جای خوبی برای کسب تجربه است.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بیان اینکه باید جایگاه خودتان در بازار را بشناسید، تصریح کرد: در واقع باید بدانید مردم چرا باید از شما بخرند؟ بسیاری افراد ادعا می کنند کیفیت کارشان بالا و قیمتشان پایین است که البته پایین بودن قیمت ایده خوبی نیست و تنها در صورتی می توانید روی قیمت مانور بدهید که حجم تولید شما به اندازه ای بالا باشد که قدرت چانه زنی تان بالا برود و بتوانید مواد اولیه ارزان تهیه کنید. فروشگاه های زنجیره ای با این مدل قیمت را پایین می آورند.
علوی افزود: یک مدل دیگر هم بهره گیری از یک تکنولوژی جدید است که قیمت تمام شده تان را پایین بیاورد. در غیر این صورت قیمت پایین منطقی نیست و در درازمدت کسب و کار شما را از بین می برد. برای فروش حتما باید خودتان را متمایز کنید و به طور مثال یک نگاه خاص، ادبیات خاص یا کار خاصی انجام دهید. برای ایجاد تمایز باید خلاقیت داشته باشید ولی خلاقیت در خلأ اتفاق نمی افتد و شما باید به مغزتان خوراک بدهید؛ خوراک مغز دیدن رقبا و محصولاتشان است. باید تا جایی که می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی فروشگاه ها را ببینید و بررسی کنید که هر فروشگاه چه ویژگی خاصی دارد و فرق آن با دیگران در چه چیزی است.
وی ادامه داد: البته فروشگاه هایی که دنبال کننده و لایک بالایی دارند را بررسی کنید زیرا نشان می دهد فروش بالایی هم دارند. قیمت باید متناسب با کالا باشد، در مورد کالای لاکچری یکی از ویژگی ها گران بودن قیمت آن است. پس لزوما قیمت پایین یا بالا خوب نیست. به طور کلی شما باید به این سمت بروید که حاشیه سودتان بزرگ باشد. پس به عنوان مصوبه دوم صد پیج فروش اینترنتی را بررسی کنید و 100 ویژگی را بنویسید که آن ها چه کار کرده اند که متمایز شده اند. سوم ببینید که خودتان کدام یک از این ویژگی ها یا ترکیبی از آن ها را می توانید ایجاد کنید. این کمک می کند ذهن شما فعال شود و جایگاه خودتان را پیدا کنید.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷