به گزارش ایکنا از هرمزگان، محمد دلپسند، رئیس جهاد دانشگاهی استان، امروز، ۱۸ دیماه، در مراسم انعقاد تفاهمنامه چهارجانبه با ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، انجمن صادرکنندگان و واردکنندگان مواد غذایی هرمزگان، انجمن خیریه و خدمات اجتماعی بندرعباس و تشکلهای خیریه استان در راستای اجرای «طرح ملی توسعه مشاغل خانگی» و توانمندسازی اقتصادی متقاضیان این طرح، اظهار کرد: با اجرایی شدن این تفاهمنامه بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه شاغلین در مشاغل خانگی استان مرتفع میشود.
وی تصریح کرد: متأسفانه کشورمان در طول یک دهه اخیر در حال دست و پنجه نرم کردن با رکود تورمی بوده و شاهد رشد اقتصادی منفی در آن بودهایم. به نظر میرسد راهی جز تکیه بر مشاغل خانگی، برای برونرفت از این وضعیت وجود ندارد.
رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان عنوان کرد: حمایت از کسب و کارها و اکوسیستمهای کسب و کار نباید تنها معطوف به حرف و سخن باشد. دولتمردان باید از قالب حرف خارج شده و به سخنانشان جامه عمل بپوشانند و در واقع عملگرایانه رفتار کنند.
دلپسند اضافه کرد: طی چند سال گذشته بسیاری از فعالین اقتصادی در عرصه مشاغل خانگی، برای احداث یک بازارچه محلی فریاد زدهاند اما فریادها و خواستههایشان به جایی نرسیده و این مسئله نشان میدهد که حمایت به معنای کافی و لازم وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: حمایت به این معنی است که دستگاههای متولی، امکانات خود را در اختیار فعالین حوزه مشاغل خانگی قرار دهند؛ همچنین از بودجههای غیرضروری کاسته و به دنبال ایجاد فضایی مناسب برای توسعه کسب و کارها باشند. در این صورت مشخص میشود، افرادی که در فضاهای کوچک خانگی محصولی تولید کردهاند در چه فضایی میتوانند آن را عرضه کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان بیان کرد: متأسفانه خیلی وقت است که درگیر حرف، شعار و جلسات بیحاصل در عرصه کسب و کارهای خانگی شدهایم. امروز شاهدیم که امید فعالین و سرمایهگذاران مشاغل خانگی، پشت درب اتاق افراد تصمیمگیرنده، تبدیل به ناامیدی شده است.
دلپسند اظهار کرد: برای تقویت مشاغل خانگی نیازمند ارائه خدمات کلینیکی و بالینی به منظور توانمندسازی شاغلین کسب و کار خرد هستیم. باید مراکزی وجود داشته باشند که افراد شاغل در کسب و کارهای خرد بتوانند تکنیکهای اتصال به بازار و نیازمندیهای خود را فراگیرند.
وی افزود: در قالب این تفاهمنامه میتوان مراکزی را به جامعه شاغلین معرفی کرد تا با ورود به آن، تکنیکهای توانمندسازی و موفقیت در کسب و کارهای خانگی را بیاموزند و تمامی الزامات اتصال به بازار در اختیارشان قرار گیرد.
رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان تصریح کرد: از دغدغهمندی همراهانم در ادارهکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی، انجمن صادرکنندگان و واردکنندگان مواد غذایی و خیران استان قدردانی میکنم. خوشبختانه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان نوید راهاندازی مرکزی برای توانمندسازی فعالین مشاغل خانگی و رفع بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه را داده است که جای تقدیر و تشکر دارد.
هادی ابراهیمی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان نیز در این مراسم بیان کرد: فقر و بیکاری مهمترین مسائلی هستند که امروز باید در اولویت دستگاههای متولی قرار گیرند. مشاغل خانگی در صورت اجرای صحیح و درست و با همافزایی همه دستگاهها، نهادها و خیرین که در این حوزه فعال هستند میتواند فقر را ریشهکن و در حوزه معیشت مردم تحولآفرین باشد.
وی با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی در حوزه مشاغل خانگی و کارآفرینی در سطح جامعه، اظهار کرد: مهمترین مسئله در حوزه مشاغل خانگی این است که استعدادهای افراد شکوفا میشود و این مهم در کنار توسعه درآمد فرد میتواند حتی از مدل کار در بخش دریافت مزد فراتر رفته و برای جامعه مستعد و نیازمند توسعه کسب و کارهای خرد، یک تحول اقتصادی ایجاد کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان تصریح کرد: در راستای تکمیل زنجیره مشاغل خانگی از ایجاد شغل تا اتصال به بازار فروش محصول باید از ظرفیت همه شبکههای بازار استفاده کرد و اکنون که این طرح به بلوغ خود رسیده، لازم است با ایجاد بازارچههای محلی در حوزه فروش نیز افراد متخصص و صاحب ایده را وارد چرخه کنیم تا این زنجیره کامل شود.
ابراهیمی افزود: کمکهای انجمنها و خیرین، نیازمند ایجاد یک مرکز تحت عنوان «مرکز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی» جهت ساختار سازی مشاغل خانگی است تا بتواند کارآمد و مستقل از سیستمهای دولتی، بحث اشتغال را پیش ببرد.
وی عنوان کرد: ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان این آمادگی را دارد که ساختمان و امکانات سختافزاری را در اختیار یک تیم برای راهاندازی مرکز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی قرار دهد. اگر این مرکز به عنوان کارگزار مشاغل خانگی از تولید تا اتصال به بازار، درست عمل کند قطعاً چرخه اقتصادی کامل شده و این ظرفیت میتواند هم به توسعه اشتغال کمک کند و هم در درآمد جامعه به خصوص در دهکهای پایین تحول ایجاد کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان اضافه کرد: نوآوری و بهروز بودن یکی از شاخصهای مهم رشد و پیشرفت مشاغل خانگی است و ایجاد بازار مشاغل خانگی در فضای مجازی میتواند جرقهای در راستای تغییر و تحول در حوزه اقتصادی ایجاد کند.
سید عبدالله هاشمی، رئیس انجمن خیریه و خدمات اجتماعی بندرعباس نیز در این مراسم بیان کرد: یک قسمت از اقتصاد کشورها همین کسب و کارهای خرد است. انجمن خیریه و خدمات اجتماعی بندرعباس آمادگی هرگونه همکاری در جهت تأمین فضای فیزیکی موردنیاز توسعه کسب کارهای خانگی را دارد.
عسکری، نماینده انجمن صادرکنندگان و واردکنندگان مواد غذایی استان هرمزگان نیز در این مراسم عنوان کرد: افتخار میکنیم که انجمن صادرات و واردات استان هرمزگان بتواند در این عرصه قدمی مثبت بردارد و در این راستا به منظور آموزشهای میدانی در خصوص صادرات کالا از گمرکات اعلام آمادگی میکنیم.
وی در پایان یادآور شد: همچنین انجمن صادرکنندگان و واردکنندگان مواد غذایی استان هرمزگان آمادگی خود را در حوزه بازاریابی بینالمللی و آموزش استانداردهای موردنیاز اعلام میکند.
انتهای پیام
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷