اخبار

جلسه مشاوره مدیر مجموعه "مامک" اهواز برگزار شد

خوزستان

۱۴۰۰/۱۱/۰۶

خلاصه خبر

چهارمین جلسه مشاوره تخصصی حوزه بازار و کارآفرینی برای تولیدکننده چادر و ست حجاب "مامک" اهواز در مرکز شماره یک جهاددانشگاهی خوزستان برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 5 بهمن ماه 1400 با حضور دکتر سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری کارشناس اجرایی طرح با موضوع اهمیت ایجاد سایت اینترنتی برای کسب و کار، برای نوال ظهیریه مدیر مجموعه تولیدی فرهنگی "مامک" اهواز برگزار شد.
در این جلسه ظهیریه با بیان اینکه استراتژی تخفیف خود را مشخص کرده و تهیه لیست قیمت نیز در اجرای طرح تخفیف اخیر وی بسیار کمک کننده بوده است، اظهار کرد: با تهیه لیست قیمت ثبت سفارش ها بسیار راحت تر از قبل انجام شد و تصمیم گرفتم برای همه محصولات این کار را انجام دهم.
وی افزود: اکنون مساله ای که دارم این است که مدیریت صفحه اینستاگرام را خودم انجام می دهم و این موضوع فشار کاری مرا بالا برده است و نمی توانم طرح ها و ایده هایم را اجرا کنم. پیشنهاد داده اند که برای اداره پیج، یک ادمین استخدام کنم که فعلا نمی توانم بپذیرم زیرا نحوه تعامل با مشتری بسیار مهم است و نمیتوانم آن را به هرکسی واگذار کنم.
علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان در این خصوص با بیان برخی راهکارها اظهار کرد: شما می توانید سوالات متداول مشتریانتان را بنویسید و پاسخ های مرتبط را هم قید کنید که هرکسی که پیام های مشتریان را جواب می دهد بتواند پاسخ سوالات ظن ها را بدهد. یک راه دیگر نوشتن شرح شغل برای ادمین است که موجب می شود براحتی بتوانید عملکرد آن فرد را هم ارزیابی کنید. پس می توانید با تعریف شغلی، آموزش مناسب و سپس سیستم نظارت دهی و امتیازدهی، افراد را مدیریت کنید و این همان سیستم سازی است.
وی با تاکید بر اهمیت تعیین زمان محدود به خصوص برای طرح های تخفیف، گفت: انگیزه ترس و تنبیه هفت برابر از تشویق و بدست آوردن قوی تر است. تعیین زمان محدود باعث می شود مشتری های واقعی سریع تر به سمت خرید سوق داده شوند.
علوی همچنین درباره ایده خانم ظهیریه برای راه اندازی پیج دوم،  اه اندازی سایت اینترنتی را راهکار بهتری دانست و افزود: سایت، جایگزین پیج اینستاگرام نمی شود و در واقع این ابزارها مکمل هم هستند. شبکه های اجتماعی اگرچه برای جذب افراد، شناخته شدن و برندسازی بسیار خوب هستند اما برای مراحل بعدی خوب نیستند. به طور مثال شبکه های اجتماعی امکان ثبت فاکتور برای شما را ندارند. شما در شبکه های اجتماعی کنترلی روی کسب و کارتان ندارید زیرا به توانایی ها، قابلیت ها و سیاست های آن مجموعه محدود می شوید. 
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان تصریح کرد: اشکال سوم این است که این برنامه ها ممکن است بنا به دلیل مختلف از دسترس خارج شوند. سیاست ها و قوانین شان و یا تکنولوژی آن ها تغییر کند. اگر شما تنها در اینستاگرام با مشتریان خود در ارتباط باشید و این شبکه از دسترس خارج شود، تمام دارایی کسب و کار شما از بین می رود زیرا دارایی اصلی هر کسب و کار پایگاه مشتریان آن است. پس از نظر عملکردی، هر داده ای را نمی توانید از مشتریان خود دریافت کنید. پس اگرچه شبکه های اجتماعی لازم هستند اما برای کسب و کار پایدار، چندان مناسب نیستند. 
علوی با تاکید بر اینکه در دنیای مجازی ستون اصلی وبسایت است، توضیح داد: وبسایت از سالها قبل بوده و همچنان هست و به احتمال زیاد خواهد ماند. البته در کنار آن ابزارها و ادوات دیگر را هم متناسب با پیشرفت تکنولوژی، فرد باید به کار بگیرد.
کار شما این است که با استفاده از آن ابزارها، مشتریان واقعی را به سمت وبسایت سوق دهید.
وی افزود: وبسایت می تواند یک روش بازاریابی هم باشد  به شرطی که در لیست نتایج گوگل، بین ۱۰ نتیجه اول جستجو قرار بگیرید و این کار سخت و پر هزینه ای است که به آن بهینه سازی برای موتورهای جستجو می گویند.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان تصریح کرد: در واقع کارکرد وبسایت برای کسب و کار شما اول بازاریابی، دوم نقش فروشگاه و ویترین و سوم "خودکارسازی" فعالیت هاست. 
علوی با بیان اینکه یک روش بازاریابی طراحی قیف فروش است، افزود: اولین مرحله تشخیص مشتریان بالقوه است که این مرحله "آگاهی" نام دارد. مرحله دوم این است که از آن ها یک سرنخ بگیرید و سرنخ می تواند شماره تلفن همراه یا ایمیل فرد باشد. اما چگونه؟ مدل جدید بازاریابی "درونگرا" یا "اجازه ای" می گوید ابتدا باید با مشتری ارتباط برقرار کنید. پس از آن می توانید به مناسبت های مختلف برای این فرد پیام ارسال کنید و به طور مثال جشنواره ها و یا طرح های فروش خود را اطلاع دهید. شما در اینستاگرام نمی توانید سرنخ بگیرید  ولی وبسایت می تواند این کار را اتوماتیک برای شما انجام دهد و دیگر لازم نیست شما کاری انجام دهید. 
وی با بیان اینکه سرنخ ها را چگونه بگیریم، پاسخ داد: برای آنکه مخاطب در وبسایت شما بماند به آن ها هدیه بدهید، ساده ترین هدیه که برای شما هم تقریبا مجانی و برای مشتری هم ارزشمند است، آموزش الکترونیک است. پس در مرحله اول هدف آگاهی است و در این مرحله هدف سرنخ گرفتن است. یک آموزش موردنیاز گروه هدف خود ایجاد و بارگذاری کنید. این آموزش می تواند به شکل بیان یک نیاز و ارائه راهکار آن باشد. پس مساله آن ها را با این آموزش حل می کنید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان تصریح کرد: شما در شبکه های اجتماعی پوستر این آموزش را تبلیغ می کنید و آنها را به سمت وبسایت هدایت می کنید. در ادامه وقتی وارد وبسایت شدند می توانند با واردکردن شماره همراه خود، آن فایل را رایگان دانلود کنند. این سیستم به تدریج سیستم بازاریابی مجازی شما خواهد شد و شما را تا حد زیادی از فروش فیزیکی بی نیاز می کند. این یک سیستم جهانی است که تعطیلی ندارد و با هزینه های نسبتا پایین کار می کند.
علوی در خصوص راه اندازی وبسایت هم خاطرنشان کرد: نیازی نیست هزینه زیادی برای برنامه نویسی و طراحی وبسایت کنید. شما برای شروع می توانید با وردپرس کار کنید و تنها هزینه راه اندازی را بپردازید. این کار را هم می توانید با استفاده از ظرفیت شبکه پوشاک انجام دهید و هر ۵ نفر به طور مثال یک گرافیست را به کار بگیرید. پس اگر وبسایت با شبکه های اجتماعی جمع شود شما بانک اطلاعات مشتریانتان را دارید و چیزی از دست نمی دهید. 
وی افزود: کار مهمی که وبسایت می تواند برای شما انجام دهد بحث شناخت است. مشتری از کسی خرید می کند که به او اطمینان داشته باشد و این اطمینان از شناخت می آید. پس تمام این ابزارها شناخت را هم ایجاد می کنند. به عنوان مصوبه این جلسه فرد طراحی کننده وبسایت را پیدا کنید که بتواند سایتتان را راه اندازی کند و دوم آنکه یک پوستر تبلیغاتی به عنوان هدیه آموزشی تهیه کنید.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.