به گزارش دبیرخانه مشاغل خانگی خراسان شمالی به نقل از روابط عمومی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، حسن نوری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: با وجود مشکلات اعتباری و تحریم ها این تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به صورت قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد به روستاییان و عشایر خراسان شمالی پرداخت شد.
وی با بیان این که عمده اشتغال استان کشاورزی و دامپروری است، افزود: با وجود تسهیلات خوبی که روستاییان و عشایر پرداخت شد خروجی آن منجر به اشتغال پایدار نشد زیرا متولیان بخش و دستگاه تخصصی باید به طور مستمر با افرادی که تسهیلات دریافت کردند ارتباط داشته باشند و کمک های کارشناسی ارائه کنند و حوزه تخصصی را مدیریت می کنند تا تسهیلات منجر به افرایش درآمد شود اما این اتفاق نیفتاد.
وی با بیان که عمده درآمد و اشتغال استان از کشاورزی و دامپروری است افزود: درآمد سرانه خانوار شمالی و بویژه روستاییان و عشایر کمتر از میانگین کشور است و مردم با وجود این که صادقانه و با تمام انرژی کار می کنند اما در شیو ه تولید محصول الگو سازی نکردیم تا منجر به ارزش افزوده شود.
نوری افزود: برای اشتغال پایدار در بخش کشاورزی هنوز همبه تسهیلات کم بهره نیاز داریم و از دیگر سو نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد زنجیره های ارزش افزوده در این بخش نیز باید مد نظر برنامه ریزان و متولیان باشد.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷