به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، ناصر تاج آبادی 31 تیرماه در کارگاه آموزشی روشهای نوین تولید ژل رویال که به همت جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری برگزار شد، با تشکر از دبیرخانه طرح نوین توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی استان در برگزاری این کارگاه، گفت: باید از توان این مجموعه در زمینههای مختلف آموزشی و پژوهشی استفاده کرد.
رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیان اینکه اکنون 85 هزار زنبوردار در کشور فعالیت میکنند، افزود: سالانه حدود 90 هزار تن عسل توسط زنبورداران کشور تولید میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود سه هزار و 400 کیلوگرم ژل رویال در کشور تولید شد، اظهار کرد: مرغوبیت ژل رویال تولیدشده در ایران در مقایسه با سایر کشورهای تولیدکننده انبوه مانند چین بالا بوده و استفاده از روشهای نوین، تولید این محصول را در سالهای گذشته بیشتر کرده است.
تاج آبادی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از یک هزار و 500 تن عسل به کشورهای خارجی صادر کردهایم، تصریح کرد: میزان ارزآوری این محصول برای کشور در سال گذشته بیش از 9 میلیون دلار بوده است.
رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از برگزاری حدود 100 دوره آموزشی تولید ژل رویال در کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: زنبورداران از این دورهها استقبال قابل توجهی کردهاند و برگزاری دورههای جدید نیز برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به فرآوری ژل رویال به صورت قرص، کپسول و لوازم آرایشی، اضافه کرد: تمام دستگاههای فرآوری این محصول در کشور وجود دارد و نیاز تولید ژل رویال داخل را تأمین میکند.
تاج آبادی با تاکید بر اینکه برگزاری دورههای آموزشی روشهای نوین محصولات زنبورداری با هدف خارج کردن این حرفه از تک محصولی است، ادامه داد: ژل رویال، بره موم، گرده گل و زهر زنبور از جمله محصولات زنبورداری در کنار عسل است.
رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اظهار کرد: هر ساله تسهیلات کم بهرهای از طریق سازمانهای جهاد کشاورزی استانها به زنبورداران اعطا میشود.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷