به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، شیما تقی نژاد دوشنبه، 19 اردیبهشت ماه 1401 به همراه مژگان مندنی زاده کارشناس اجرایی طرح در سفری یک روزه به شهرستان اندیمشک با حضور در محل کارگاه تولیدات زینب قربانی از وضعیت کسب و کار و شرایط تولید این پیشران طرح بازدید کرد.
این کارگاه در شهرک امام رضا (روستای دوبندار) خارج از شهرستان اندیمشک، واقع شده و شامل دو شرکت تعاونی روستایی تولید محصولات غذایی دهکده آرام با برند "محصولات دستچین روستا" و شرکت تعاونی روستایی "تولید پوشاک باران جنوب" است. در این بازدید زینب قربانی هدف از راه اندازی این کارگاه ها را ایجاد اشتغال برای بانوان روستایی عنوان و تصریح کرد: در بخش محصولات غذایی دهکده آرام 9 نفر نیرو فعالیت می کنند که 5 نفر به صورت ثابت مشغول به کار هستند.
وی افزود: در این کارگاه انواع مواد غذایی ارگانیک شامل کلوچه های سنتی، انوع سبزی خشک، سبزیجات فریزری شده، انواع رب ها، ترشیجات و شوریجات، سوسیس، همبرگر و غیره به صورت خانگی تولید می شود؛ عرضه این محصولات به صورت حضوری در فروشگاه های مواد غذایی و رستوران های فست فودی شهرستان های اندیمشک، اهواز، تهران و ... است. همچنین فروش در فضای مجازی از طریق صفحه اینستاگرام hand_picked_village انجام می شود.
این پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان خاطرنشان کرد: شرکت تولید پوشاک باران جنوب نیز با 20 نفر نیرو که در حال حاضر 15 نفر به صورت ثابت فعال هستند، در زمینه تولید انواع البسه بیمارستان، لباس کار، مدارس و پرسنلی فعالیت می کند؛ البته به دلیل برخی مشکلات ناگزیر به تعدیل نیرو شده ایم.
قربانی یکی دیگر از مشکلات موجود را نبود ابزارهای صنعتی و قوی در کار عنوان و درخواست تهیه یک دستگاه چرخ گوشت صنعتی را مطرح کرد. وی افزود: همچنین نیروهای خیاطی که در خانه مشغول به کار هستند یا علاقه مند به یادگیری خیاطی هستند نیاز مبرم به چرخ خیاطی دارند.
همچنین در این بازدید تقی نژاد مدیر اجرایی طرح با قول مساعد نسبت به پیگیری مسائل این تولیدکننده و حمایت از کسب و کار وی در چارچوب اهداف و برنامه های طرح توسعه مشاغل خانگی، در این خصوص پیشنهاد تهیه تجهیزات براساس نیاز هر کدام از نیروهای این پیشران را مطرح کرد و با توجه به اینکه خانم قربانی با مشکلاتی همچون محاسبات مالی، قیمت گذاری، سیستم سازی، برندسازی و مذاکره در کسب و کار خود مواجه است برای برگزاری جلسات مشاوره اضطراری برای وی قول همکاری داد.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷