اخبار

مشاغل خانگی، راهی امن و نزدیک به اشتغال و درآمد پایدار است

قم

۱۳۹۹/۰۷/۰۷

متن کامل خبر

علی حسینی، معاون جهاد دانشگاهی واحد استان قم در خصوص طرح ملی توسعه مشاغل خانگی گفت: این طرح در ۳۱ استان کشور در حال اجرا است. کارفرمای این طرح معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ناظر طرح دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی می‌باشد.
وی افزود: مجری این طرح در استان قم معاونت جهاد دانشگاهی قم، تحت نظارت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان است که طرحی دو جانبه بین این دو نهاد محسوب می‌شود که جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه ای و تسهیلگر در نظر گرفته شده است تا پروژه‌های مبتنی بر توسعه مشاغل خانگی را بصورت هدفمند در سطح کشور اجرا نماید.
وی هدف از اجرای این الگو را تعامل با دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی دخیل در اجرای طرح دانست و بیان کرد: در این راستا خدماتی همچون ارائه خدمات آموزش و مشاوره
حضوری و غیرحضوری به متقاضیان مشاغل خانگی برای اتصال به بازار و ایجاد زیرساخت های بازاریابی و فروش محصولات مشاغل خانگی و ایجاد امکان و تسهیل نظارت وزارت بر فرآیند اجرای آن از طریق نرم افزار کنترل پروژه و بازدیدهای میدانی می
باشد.
حسینی در خصوص شرایط لازم جهت ثبت نام متقاضیان این طرح اظهارکرد: حداقل سن جهت ثبت نام ۱۸ سال بوده و متقاضی باید بومی استان محل ثبت نام باشد؛ همچنین عدم اشتغال تمام وقت و نداشتن بیمه کارفرمایی (افرادی که بیمه خویش فرما دارند منعی در ثبت نام ندارند) نیز از دیگر شرایط ثبت نام در این طرح است.
وی  گفت: متقاضیان جهت ثبت نام می‌بایست پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور برای ورود اطلاعات به سامانه، به آدرس www.inhb.ir مراجعه نموده و پس از انتخاب استان قم، شهرقم و تکمیل فرم ثبت‌ نام، مشخصات تکمیلی و پایان عملیات ثبت نام، کد رهگیری مخصوص خود را اخذ نمایند.
حسینی مزایای کسب و کار خانگی برای متقاضیان را نیز توضیح داد: آزادی و استقلال عمل بیشتر، ساعات کاری انعطاف پذیر، محیط کاری دلخواه، پایین بودن میزان ریسک، امکان کار پاره‌ وقت و صرف زمان بیشتر در کنار خانواده، عدم وجود مزاحمت های کاری و از همه مهم‌تر عدم تعطیلی کسب و کار در زمان وجود بحران ها مانند شیوع کروناویروس و کاهش هزینه های رفت و آمد و همچنین مشکلات ناشی از ترافیک از جمله مزیت‌های این طرح می باشند.
وی در ادامه گفت: همچنین انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط مسکونی و مستقل از تأمین مواد اولیه تا عرضه محصول به خارج از محیط مسکونی، انجام فعالیت به صورت تعاونی و یا مشارکت با بنگاه های بالادستی تأمین کننده مواد اولیه، امکان داشتن همزمان چندین شغل پردرآمد خانگی و تبدیل آن‌ها به مشاغل پایدار، پایین بودن هزینه راه‌اندازی، بازدهی سریع، پایین بودن میزان ریسک و عدم وجود تفکیک جنسیتی و محدودیت در این زمینه از دیگر مزایای این طرح است.
حسینی امکان استفاده از اینترنت در مشاغل خانگی به منظور تبدیل آن به یک شغل پردرآمد را نیز یک مزیت دیگر دانست و بیان کرد: در مشاغل خانگی به دلیل کسب درآمد در کنار خانواده به همراه مراقبت از فرزندان زمینه برای استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه های کار خانوادگی و توسعه فرهنگ کار در خانواده نیز فراهم می‌شود.
حسینی ابراز کرد: دولت نیز در راستای حمایت از متقاضیان مشاغل خانگی، تسهیلاتی را برای این امر اختصاص داده است؛ همچنین امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد – شاگردی بین اعضاء خانواده وجود دارد.

وی در رابطه با مزایای عضویت در طرح مشاغل خانگی برای صاحبان کسب و کار و تولیدکنندگان و پیشران ها نیز مواردی را ذکر کرد:
استفاده از تسهیلات بانکی برای صاحبین مشاغل خانگی، استفاده از بازار محلی، شهری و نمایشگاه های فصلی استانی و شهری جهت عرضه محصولات خانگی، توسعه کسب و کار با کمترین هزینه ممکن، استفاده از ظرفیت ها و حمایت های صادراتی را می‌توان به عنوان مواردی از این مزایا برشمرد.
حسینی استفاده از ظرفیت پیشران را راهی برای کمک به تنظیم برنامه فروش و برندسازی و استانداردسازی و ارتقای کمیت و کیفیت محصولات دانست و عنوان کرد: در این امر شناسایی الگوهای موفق کسب وکار خانگی و معرفی آنها به جامعه با هدف استفاده از تجربیات آنها نیز صورت می‌گیرد؛ همچنین نیروی انسانی متخصص و مجرب متناسب با زمینه کاری و تیم سازی و شبکه سازی نیز در اختیار حوزه مشاغل خانگی قرار می‌گیرد.