وی در خصوص اقدامات انجام شده در این زمینه افزود: کانون کارآفرینی استان را تشکیل دادهایم و ۱۲ نفر عضو هیأت امنای آن هستند که شش نفر آنها از دستگاههای دولتی و شش نفر دیگر از دستگاههای خصوصی هستند و استاندار آذربایجان شرقی نیز رئیس هیأت امنای کانون است.
طاهری خاطرنشان کرد: این کانون وظیفه دارد، طبق شعار سال کمیته مربوطه را در بخشهای مختلف تشکیل دهد و مشکلات و مسائل را آسیب شناسی و عارضه یابی کرده و راهکارها را مشخص کند.
وی گفت: ما همه ساله تلاش میکنیم، کارآفرینهایی را که در شرکت و مجموعهی کاری خود اقدامات و ابداعاتی داشته باشند و سبب افزایش اشتغال، سودآوری و خلق ارزش جدیدی شوند را بهعنوان کارآفرینان برتر انتخاب کنیم.
وی یادآور شد: حمایت و پشتیبانی از کارآفرینان و معرفی آنها بهعنوان الگویی برای جامعه از وظایف اصلی ما است همچنین مراکز کارآفرینی داریم که به متقاضیان مشاوره میدهند.
معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی همچنین اظهار کرد: طبق فرمودهی رهبر معظم انقلاب امسال، سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین است؛ بنابراین از طرحها و ایدههای جدید، حمایت و پشتیبانی کرده تا آنها را تجاری سازی کنیم و با هم افزایی کلیهی دستگاههای دولتی و دانشگاهها در افزایش امر کارآفرینی در استان و فرهنگ سازی موثر باشیم.
وی اضافه کرد: اخیراً هم اقدام به تاسیس هیأت اندیشه ورزی کارآفرینی کردهایم که ریاست آن را استاندار آذربایجان شرقی بر عهده داشته و دبیرخانه آن نیز در اداره کل کار و رفاه اجتماعی است و اعضای آن از کارآفرینان برتر خواهند بود.
وی در ادامه بیان کرد: اشتغال نیز مقولهی بسیار مهمی است و اهمیت بالایی دارد، طبق اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی کشور، اشتغال به سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیمبندی میشود.
طاهری تاکید کرد: در زمینهی اشتغال، راهکارها و زیرساختهای لازم را آماده کردهایم و کارگروه و کمیتهی هماهنگی اشتغال را هم ایجاد کردهایم که اعضای آن از دستگاههایی هستند که مستقیماً در امر اشتغال نقش داشته و در مشاوره دهی به افراد نیز کمک میکنند.
وی متذکر شد: مراکز کاریابی در استان داریم که فرصتهای شغلی را شناسایی کرده و نیروی کار هم با مراجعه به آنها براساس تجربه و رشتهی تحصیلی خود کار پیدا میکنند البته کاریابیهای مجازی نیز وجود دارد.
وی گفت: در کارگروه اشتغال استان طبق بررسیها مشخص شد، هر دستگاه استانی تا چه اندازه میتواند در امر ایجاد اشتغال دخیل باشد که مجوز و یا تسهیلات ارزان قیمت در اختیار افراد قرار داده میشود تا فعالیت اقتصادی و کسب و کار خود را شروع کنند یا نیروی جدیدی جذب کنند.
معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی ادامه داد: در سامانهی رصد اشتغال کشور، دستگاههایی که مستقیماً با امر اشتغال درگیر هستند، شغلهای ایجاد شده خود را ثبت میکنند و ما هم گزارش اشتغال واقعی را از آنجا دریافت میکنیم.
وی افزود: همچنین تعدادی سازمان و دستگاههایی هستند که اتباع خارجی جذب میکنند اما ما به شرطی از اتباع خارجی حمایت میکنیم که با خود ارز آورده یا دانش و تکنولوژی خاصی به همراه داشته باشند و سرمایه گذاری کرده و اشتغال ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما سعی میکنیم در تسهیلات روستایی، مشاغل خانگی و بند الف، طرحهایی را ارائه دهیم که در قبال آنها تعهد اشتغال ایجاد شود و ما تبعیضی نداریم و موظف هستیم برای بانوان و آقایان شغل ایجاد کنیم.
طاهری اضافه کرد: از مشاغل خانگی نیز به شکل پشتیبان، مستقل و پیشران استفاده میکنیم که در جهاددانشگاهی نیز تفاهمنامهای با امور بانوان نهاد ریاست جمهوری و وزارت تعاون منعقد شده است تا بانوانی را که خود سرپرست بوده، شناسایی و در اختیار این سازمان قرار دهند و با آموزش مهارتهای لازم، تسهیلات مشاغل خانگی در اختیار آنها قرار بگیرد.
وی همچنین اظهار کرد: برای افرادی که در بند اسارت هستند یا معتاد بوده و در مرحلهی پاکسازی هستند نیز آموزشهای لازم را ارائه میدهیم تا هنگام بازگشت به آغوش گرم خانواده، با مهارتهایی که آموزش دیدهاند، شغل ایجاد کنند.
وی گفت: از رشتههای نوپا نیز حمایت میکنیم وهم افزایی میان سازمانهای دولتی را هم در نظر داریم تا با حمایت از آنها، تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار آنها قرار دهیم و برای چند نفر هم شغل ایجاد کنیم.
معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در پایان یادآور شد: طرحی هم داریم که مختص فارغالتحصیلان دانشگاهی بوده و سعی میکنیم افرادی که از خدمت سربازی تمام شده و یا فارغالتحصیل شدهاند را آموزش دهیم و برای ایجاد شغل آماده کنیم.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷