اخبار

در شورای اشتغال کارون عنوان شد: اعلام آمادگی فرمانداری کارون برای حمایت ویژه از طرح ملی توسعه مشاغل خانگی

خوزستان

۱۴۰۱/۰۳/۰۷

خلاصه خبر

معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان بهره گیری از مزیت مرزی بودن استان و پیگیری صادرات، کمک به رفع مشکل کمبود نیروی انسانی، کمک به حل مشکل محدودیت های فرهنگی با انتقال کار از کارگاه به خانه، کمک به تقویت بازار کار، افزایش ظرفیت تولید و دسترسی به مواد اولیه با قیمت مناسب را از رویکردهای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان برشمرد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، محمدعلی نیزاری در شورای اشتغال شهرستان کارون که دوشنبه، 2 خردادماه 1401 در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با تبریک سالروز آزادسازی و فتح خرمشهر و قدردانی از اهتمام فرماندار و مشاور امور بانوان فرمانداری برای پیگیری اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در این شهرستان، به تشریح برنامه های جهاد دانشگاهی خوزستان به عنوان مجری طرح برای ایجاد اشتغال خانگی در شهرستان کارون پرداخت.
در این نشست همچنین ابراهیم عساکره معاون فرماندار کارون با گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: باید با الگوگرفتن از شهدا کارهای ماندگاری برای مردم انجام دهیم و پاسدار خوبی برای شهدا و خانواده های آنان باشیم. امسال به شورای اشتغال نگاه ویژه ای شده و با بیانات رهبر معظم انقلاب و نامگذاری امسال به نام "تولید؛ دانش بنیان؛ اشتغال آفرین" امیدوارم در شهرستان هم با اقدامات اساسی و خوب همه ی دستگاه های متعهد در امر حمایت از تولید و اشتغال و با عزم جزم دولت و همه نهادها بتوانیم شعار سال را محقق کنیم.
وی با بیان اینکه نامگذاری های یک دهه اخیر رهبر انقلاب نشان از اولویت های مردم و حساسیت های ایشان در بحث اشتغال دارد، گفت: امیدوارم امسال بتوانیم به طرح های ویژه در حوزه اشتغال مانند طرح مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی ورود کنیم. انتظار داریم دانشگاه ها هم بیشتر در این حوزه ورود کنند و بحث اشتغال و تولید دانش بنیان را بتوانیم آموزش و توسعه دهیم زیرا قطعا دوام و اثر آن بیشتر است.
معاون فرماندار کارون با تأکید بر لزوم برگزاری منظم و مستمر این جلسات، تصریح کرد: طرح های نهادها و دستگاه ها به صورت ویژه حمایت می شوند و هدف این است که در انتهای کار رضایت مردم هم حاصل شود و بتوانند حداقل معیشت خود را با این طرح ها تأمین کنند.
در این نشست همچنین محمدعلی نیزاری معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، اظهار کرد: باتوجه به دغدغه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه های معیشت و اشتغال، جهاد دانشگاهی از 4 سال گذشته به این حوزه ورود کرده که ابتدا طرح توسعه مشاغل خانگی به صورت پایلوت با ظرفیت 20 هزار نفر در 9 استان کشور اجرا شد. سپس طرح توانمندسازی اقتصادی خانواده های زندانیان با ظرفیت 100 نفر در تهران و در سال 98 نیز طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در 24 استان کشور و با ظرفیت 6200 نفر اجرا شد که از این تعداد 420 نفر به خوزستان اختصاص داشت و این طرح در استان با موفقیت اجرا شد. در طرح اخیر، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در 31 استان نیز که از سال 99 با ظرفیت 54300 نفر اجرا می شود ظرفیت خوزستان 2500 نفر درنظر گرفته شده و طرح در سه فاز برنامه ریزی شده است.
وی افزود: در فاز اول این طرح، با مطالعات انجام شده، بررسی، شناسایی و اولویت بندی مزیت های استان براساس اسناد بالادستی، مطالعات میدانی و کتابخانه ای و ... انجام و درنهایت مزیت های استان شناسایی شد. در فاز دوم و سوم که اکنون در حال اجراست ارزیابی اولیه متقاضیان، استعدادسنجی، مشاوره و هدایت و ارائه آموزش های عمومی و تخصصی و مهارتی انجام می شود تا این افراد بتوانند در وهله اول خودشان شغلی داشته باشند و سپس این اشتغال را به خانواده خود نیز تسری دهند. هر یک از افراد می توانند در نهایت به صورت مستقل هم عمل کنند. هدف دوم شبکه سازی و ایجاد یک زنجیره ارزش است زیرا هرشغل به مجموعه ای از افراد و تخصص ها و بخش های تأمین، تولید و فروش نیاز دارد.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان از دیگر اهداف و رویکردهای اجرای این طرح در استان را بهره گیری از مزیت مرزی بودن و پیگیری صادرات، کمک به رفع مشکل کمبود نیروی انسانی با آموزش و توانمندسازی، کمک به حل مشکل محدودیت های فرهنگی با انتقال کار از کارگاه به خانه ها، کمک به تقویت بازار کار، افزایش ظرفیت تولید، دسترسی به مواد اولیه با قیمت مناسب و کمک به جلب اعتماد ارگان های دولتی عنوان کرد.
نیزاری با اشاره به سه شرط اصلی برای ثبت نام افراد در این طرح، خاطرنشان کرد: داشتن سن 18 سال تمام و بیشتر، بومی استان خوزستان و نداشتن اشتغال تمام وقت و بیمه کارفرمایی از شرایط اصلی برخورداری افراد از مزایای این طرح است. این طرح را از سال 99 آغاز کردیم؛ برای هر شهرستان ظرفیتی تعیین شده و در حال حاضر برای شهرستان کارون 150 نفر اشتغال پیش بینی شده است.
وی با یادآوری برنامه بازدید از روستای بُهُر شهرستان کارون و تصمیمات اتخادشده، افزود: در این روستا 10 نفر از بانوان متقاضی خیاطی شناسایی و با حضور یکی از پیشرانان طرح، یک استعدادسنجی اولیه از آن ها انجام شد. در این خصوص پیشران آمادگی دارد آموزش این افراد را انجام دهد و مشکل فعلی نبود وسیله نقلیه برای تردد این پیشران است. همچنین امکان بکارگیری این افراد پس از گذراندن موفقیت آمیز دوره وجود دارد. در صورت نیاز و با برخی شرایط همچنین می توان ابزار و تجهیزات کار این افراد را تأمین کرد. یکی دیگر از الزامات برگزاری این دوره، تخصیص فضای برگزاری آن است.
در این نشست عساکره، معاون فرماندار کارون برای تخصیص فضای مناسب دستور لازم را صادر کرد. همچنین نیزاری یکی دیگر از الزامات اجرای طرح را اختصاص فضای مناسب جهت عرضه محصولات مشاغل خانگی عنوان کرد که عساکره در این خصوص نیز از نماینده شهرداری درباره احداث بازارچه های خوداشتغالی توضیح خواست و قرار شد این موضوع را در اسرع وقت پیگیری کرده و گزارش آن را ارائه دهند. 
فراهم نمودن وسیله نقلیه جهت تردد مشاور، مدرس و تیم اجرایی دبیرخانه طرح به روستاهای هدف و پشتیبانی و حمایت بخشداری ها و دهیاری ها و همکاری با جهاد دانشگاهی در اجرای طرح، از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود که عساکره بخشداری ها و دهیاری ها را برای همکاری در این زمینه ملزم کرد.
همچنین در این نشست فنی و حرفه ای شهرستان کارون آمادگی خود را برای همکاری در اجرای طرح اعلام کرد که قرار شد برای بررسی بیشتر و تعیین جزئیات برگزاری دوره خیاطی، طی تفاهم نامه ای این موضوع پیگیری شود.
همچنین کمیته امداد امام خمینی (ره) در شهرستان کارون، جهت همکاری در اجرای طرح اعلام آمادگی کرد که قرار شد شیوه این همکاری ها نیز مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.  
در این نشست نمایندگان ادارات کار، جهاد کشاورزی، فنی و حرفه ای، کمیته امداد، بانک ها و شهرداری به بیان گزارش تعهدات و مصوبات دستگاه متبوع خود پرداختند.
به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، در این نشست شیما تقی نژاد مدیر اجرایی، مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس مستندسازی، سعاد شاوردی مشاور فرمانداری شهرستان کارون و نمایندگان دستگاه های عضو شورای اشتغال شهرستان کارون حضور داشتند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده است و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.