ایسنا/اصفهان یک فعال حوزه مشاغل خانگی با بیان اینکه متاسفانه حرفه بستهبندی گیاهان دارویی در مشاغل خانگی وجود ندارد، گفت: فعالان حوزه مشاغلخانگی به ویژه در بخش گیاهان دارویی آشنایی با بازاریابی دیجیتال ندارند.
الهه واثقی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به فعالیتش در حوزه مشاغل خانگی، اظهار کرد: فعالیت ما در قالب یک شرکت تعاونی در حوزه کشاورزی در زمینه تولید و آموزش گیاهان دارویی است و هشت نفر در زمینه تولید گیاهان دارویی تحت پوشش ما هستند.
وی با بیان اینکه تولیدات ما در سطح کلکسیون گیاهان دارویی در مساحت حدود ۳ هزار متر برای تولید ۱۵۰ گیاه دارویی داخل مرکز تحقیقات کشاورزی شکل گرفته است، افزود: در این سطح برای آموزش و تولید استفاده میکنیم و آموزشها بیشتر در زمینه تولید و فراوری است.
این فعال حوزه مشاغل خانگی در اصفهان با ارزیابی شرایط مشاغل خانگی در اصفهان، گفت: خوشبختانه شرایط کار در حوزه مشاغل خانگی بهویژه در بخش گیاهان دارویی فراهم است و به راحتی مجوز فعالیت مشاغل خانگی صادر میشود، اما موضوع و چالش اصلی، پیشروی بستهبندی گیاهان دارویی است.
وی گفت: هر کسی که وارد حوزه بستهبندی گیاهان دارویی میشود برای گرفتن مجوز از سازمان غذا و دارو دچار مشکل میشود و از سوی دیگر برای داشتن مسئول فنی به مشکل کمبود تسهیلات بر میخوریم.
واثقی به مشکل فعالان حوزه کشاورزی به خصوص در حوزه فراوری و بستهبندی اشاره کرد و افزود: سازمان غذا و دارو به راحتی این مجوز را صادر نمیکند و عنوان میشود که یک کارگاه کوچک مشاغل خانگی در حوزه گیاهان دارویی باید کارشناس فنی داشته باشند.
وی اما تاکید کرد: خوشبختانه قوانین موجود در اداره کار و جهاد کشاورزی در ارائه مجوزها تسهیلگر است، اما حوزه غذا و دارو مانع فعالیت این بخش شده و به نوعی این سازمان موافق فعالیت مشاغل خانگی نیست، البته محوزها بعضاً به سختی صادر میشود.
این فعال حوزه مشاغل خانگی توسعه مشاغل خانگی را در گرو ایجاد شبکه کسب و کار و توجه به بازاریابی و فروش اعلام کرد و گفت: متاسفانه فعالان حوزه مشاغلخانگی به ویژه در بخش گیاهان دارویی آشنایی با بازاریابی دیجیتال ندارند و امروز ما با چالش بزرگی در حوزه بازاریابی و فروش مواجه هستیم.
وی با اعتقاد بر اینکه در اصفهان صنایعدستی و کشاورزی ظرفیت خوبی برای توسعه مشاغلخانگی دارند، گفت: اگر مجوز بستهبندی گیاهان دارویی به راحتی توسط سازمان غذا و دارو صادر شود، این محصول قابلیت صادرات به دیگر کشورها را هم دارد.
واثقی توضیح داد: متاسفانه حرفه بستهبندی گیاهان دارویی در مشاغل خانگی وجود ندارد، اگرچه این حرفه در کشورهای دیگر فعال است.
وی درباره فعالیت طرح ملی توسعه مشاغل خانگی توسط وزارت کار و جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: این طرح در بحث آموزش و طبقهبندی مشاغل به خوبی عمل کرده، اما متاسفانه همچنان در گرفتن تسهیلات و مجوزها با چالش مواجه هستیم.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷