اخبار

داستان یک کارآفرین؛ تولید کیک و شیرینی در روستای دوبندار اندیمشک

خوزستان

۱۴۰۱/۰۳/۱۱

خلاصه خبر

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان از یک کارگاه پخت کیک و شیرینی در محل روستای دوبندار شهرستان اندیمشک بازدید کرد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، شیما تقی نژاد دوشنبه، 9 خردادماه 1401 به همراه مژگان مندنی زاده کارشناس اجرایی طرح در سفری یک روزه به اندیمشک از کارگاه فاطمه نوروزی تولیدکننده شیرینی و کیک خانگی در محل روستای دوبندار این شهرستان بازدید کرد.
وی در محل خانه خود به کار شیرینی پزی مشغول است و محصول خود را از طریق صفحه فضای مجازی به آدرس setin_norouzi_76 به فروش می رساند. یک سال و نیم است که کارش را شروع کرده و با ابزارهای ابتدایی و خانگی کار تولید کیک تولد را انجام می دهد.
این متقاضی در خصوص مسائل کسب و کار خود با بیان اینکه همزن صنعتی ندارد و با دستگاه خانگی کار می کنم که وقت زیادی از من می گیرد، گفت: برای نگهداری کیک و شیرینی یخچال مخصوص لازم است که بوی مواد غذایی آن را خراب نکند؛ همچنین فرگاز و وسایل پخت مناسبی ندارم. 
وی که در حال حاضر با خانواده همسرش زندگی می کند، گفت فعلا برای دریافت مجوز از جایی اقدام نکرده است. همچنین نداشتن ترازوی دیجیتال از دیگر مشکلات این متقاضی بود که گاهی مجبور است برای اندازه گیری دقیق وزن کیک و شیرینی به مغازه های اطراف برود.
همسر خانم نوروزی باغبان است و خودش تحصیلات کارشناسی در رشته مهندسی پزشکی دارد؛ با این وجود و با همین کسب و کار خانگی توانسته برای 2 نفر از بانوان محله شغل ایجاد کند. وی برای توسعه کار درخواست کمک برای تهیه ابزارآلات خود و نیروهایش را داشت که تقی نژاد در این خصوص قول همکاری داد.
همچنین در این بازدید تقی نژاد صفحه اینستاگرام فروش خانم نوروزی را بررسی کرد و راهنمایی لازم در خصوص نامگذاری صفحه و برند به وی داده شد. تقی نژاد این موضوع را هم مطرح کرد که این متقاضی برای اخذ مجوز لازم اقدام و آموزش ها و مشاوره های لازم را نیز از طریق دبیرخانه طرح دریافت کند. قرار شد نوروزی در طرح ثبت نام کند و مراحل دیگر کار وی از سوی کارشناسان دبیرخانه پیگیری شود.
 در این بازدید آقای پورحسینی دهیار و زینب قربانی از پیشرانان طرح نیز تیم اجرایی طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان را همراهی می کردند و همکاری خوبی برای ایجاد شناخت و ارتباط اولیه با کارآفرینان و فعالان این روستا داشتند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.