اخبار

بازدید از کارگاه پیشران کپوبافی اندیمشک؛ یک کسب و کار موفق از روستا تا محصول صادراتی

خوزستان

۱۴۰۱/۰۳/۱۱

خلاصه خبر

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان از یک کسب و کار حوزه کپوبافی در اندیمشک با برند "آریترین" بازدید کرد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، شیما تقی نژاد دوشنبه، 9 خردادماه 1401 به همراه مژگان مندنی زاده کارشناس اجرایی طرح در سفری یک روزه به اندیمشک از کارگاه کپوبافی زهرا کیایی راد در این شهرستان بازدید کرد.
کیایی راد دارای مدرک کارشناسی مهندسی شهرسازی است و از سال 96 کارگاه خود را در محل شهرستان راه اندازی کرده است. پیش از این در روستای ده ایجی نیز یک کارگاه راه اندازی کرده  بود و در روستاهای چمگلک، مازو و ده ایجی نیرو دارد که به صورت خانگی برای او کار می کنند.  وی برای توسعه کسب و کار خود در سال 97 یک وام 150 میلیون تومانی دریافت کرد.
این کارآفرین مواد اولیه خود را از استان بوشهر تأمین می کند و در اختیار نیروهای بافنده قرار می دهد، سپس محصول را از آن ها خریداری می کند. عرضه و فروش محصولات هم به داخل و خارج کشور به صورت عمده و تک فروشی انجام می شود و توانسته با کشور عراق ارتباط خوبی برای صادرات محصول برقرار کند. کیایی راد از طریق پیج اینستاگرام هم به صورت مجازی فروش دارد.
به گفته این تولیدکننده، او از 11 سالگی در این زمینه فعالیت کرده و البته هیچ دوره ای را نگذارانده است بلکه مادرش مربی او بوده است و اکنون نیز تمام اعضای خانواده از پدر، مادر، خواهر، همسر و شوهر خواهرش در کار تولید و فروش با او همکاری می کنند. همچنین به افراد علاقمند به طور رایگان آموزش می دهد و از بین آن ها کسانی را که مایل به همکاری باشند جذب می کند.
همسرش باتوجه به تجربه قبلی فعالیت خود به عنوان مدیر فروش یک شرکت، بخش بازاریابی و فروش را برعهده دارد و مدیریت می کند و خواهران او در عکاسی، تولید محتوا و فروش کمک می کنند. همچنین دیگر اعضای خانواده در بسته بندی و حمل و نقل همکاری دارند.
این تولیدکننده محصولات خود را با برند آریترین (آریایی ترین) عرضه می کند و برای ثبت برند خود اقدام کرده است. همچنین در کنار کار کپو، احرامی بافی هم انجام می دهد. به گفته او برای توسعه بیشتر کسب و کار خود و تهیه مواد اولیه با قیمت مناسب به محل بزرگتری برای انبار نیاز دارد و به همین دلیل درخواست خود برای اخذ وام را مطرح کرد.
در این بازدید همچنین تقی نژاد مدیر اجرایی طرح به این پیشران، پیشنهاد عضویت در بازار پیشه را مطرح کرد که بازار بزرگی برای صنایع دستی است و این پیشنهاد مورد استقبال این تولیدکننده واقع شد. همچنین کیایی راد درخواست داشت در نمایشگاه ها شرکت کند که قرار شد وی را برای نمایشگاه معرفی کنیم. برای همکاری های بیشتر نیز قرار شد مجدد مذاکره شود.
این تولیدکننده اظهار کرد در صورت اخذ وام 200 میلیون تومانی امکان توسعه کار و جذب 20 نفر نیرو را دارد. وی در حال حاضر با مشاغلی از قبیل باغدار نخلستان و بافنده ها در ارتباط است.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.