اخبار

تیم طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان از کارگاه تولید نان سنتی روستای دوبندار بازدید کرد

خوزستان

۱۴۰۱/۰۳/۱۱

خلاصه خبر

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با هدف شناسایی متقاضیان و پیشرانان جدید از کارگاه تولید نان سنتی در روستای دوبندار شهرستان اندیمشک بازدید کرد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، شیما تقی نژاد دوشنبه، 9 خردادماه 1401 به همراه مژگان مندنی زاده کارشناس اجرایی طرح در سفری یک روزه به اندیمشک از کارگاه پخت نان سنتی حسین محمدسلیمان در محل روستای دوبندار شهرک امام رضا(ع) این شهرستان بازدید کرد.
وی یک اتاق از منزل خود را به عنوان کارگاه اختصاص داده و تجهیز کرده بود. محمدسلیمان 10 سال است در زمینه تولید و پخت نان سنتی فعالیت می کند و از  5 سال گذشته جواز کسب خود را اخذ کرده است. فروش نان در همان روستا و روستاهای اطراف انجام می شود. این کارآفرین روستای دوبندار از صندوق کارآفرینی امید یک وام 80 میلیون تومانی چهار ساله با سود 4 درصد دریافت و با استفاده از این وام اقدام به تأسیس نانوایی کرده است.
در حال حاضر دستگاه ها و ابزارآلات موردنیاز را به طور کامل تهیه و ساخت و ساز محل نانوایی را آغاز کرده که این ساختمان به علت مشکل مالی نیمه کاره مانده است و اکنون برای تکمیل و راه اندازی آن به حمایت مالی نیاز دارد. به گفته وی با افتتاح نانوایی، امکان جذب و بکارگیری 2 نفر نیرو در آن وجود دارد.
در روستای دوبندار هیچ نانوایی وجود ندارد و این اولین نانوایی است که قرار است افتتاح شود. باتوجه به اشتغال غالب روستاییان دوبندار به کشاورزی و کشت محصولاتی مانند گندم، ذرت و کلزا، رشته تولید نان سنتی از رشته های صنایع تبدیلی کشاورزی برای محصول گندم و به عنوان مزیت روستا محسوب می شود؛ لذا در این خصوص مشکل این تولیدکننده با انجمن خیریه 14 معصوم اهواز در جلسه روز سه شنبه، 10 خرداد ماه مطرح و با رایزنی انجام شده، قرار شد این موضوع توسط انجمن بررسی و نتیجه به دبیرخانه اعلام شود.
در این بازدید آقای پورحسینی دهیار و زینب قربانی از پیشرانان طرح نیز تیم اجرایی طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان را همراهی می کردند و همکاری خوبی برای ایجاد شناخت و ارتباط اولیه با کارآفرینان و فعالان این روستا داشتند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.