اخبار

بازدید از آموزشگاه و تولیدی پوشاک "کارینو" اندیمشک؛ از آموزش تا جذب و تولید

خوزستان

۱۴۰۱/۰۳/۱۱

خلاصه خبر

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان از آموزشگاه و تولیدی پوشاک "کارینو" اندیمشک با مدیریت فهیمه موبد پیشران طرح بازدید کرد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، شیما تقی نژاد دوشنبه، 9 خردادماه 1401 به همراه مژگان مندنی زاده کارشناس اجرایی طرح در سفری یک روزه به اندیمشک از آموزشگاه فنی و حرفه ای خیاطی و تولیدی پوشاک فهیمه موبد با برند "کارینو" در این شهرستان بازدید کرد.
این پیشران و مسئول صنف خیاطان زن و مرد شهرستان اندیمشک در آموزشگاه خود دوره های خیاطی برای هنرجویان برگزار و از میان آن ها افراد مستعد و برتر را به کار در تولیدی پوشاک دعوت می کند. در بازدید از آموزشگاه و تولیدی پوشاک این پیشران، وی فشار کاری خود را زیاد توصیف کرد اما با این وجود به علت علاقه اش نمی خواهد این کار را رها کند. 
این مسئول صنف تولیدکنندگان زن و مرد شهرستان اندیمشک خاطرنشان کرد: دوره های آموزشی را در آموزشگاه به نحوی برگزار می کنیم که کارآموزان بعد از گذراندن دوره به راحتی بتوانند جذب بازار کار شوند و یک شعبه از آموزشگاه را هم در شهرستان دزفول دایر کرده است.
موبد که به عنوان کارآفرین برتر، آموزشگاه برتر کشوری و مدیر و مربی نمونه کشوری هم انتخاب شده است، از اینکه هیچ گونه حمایتی از کسب و کارها انجام نمی شود و توجهی به جایگاه آموزشگاه ها در زنجیره ارزش تولید یک محصول نمی شود، گلایه کرد. به گفته او 70 درصد خروجی دوره های آموزشگاه مشغول به کار می شوند و امکان آن را دارد که نیروهای کار مورد نیاز تولیدی ها را تأمین کند.
وی از اینکه همیشه کارآفرین برتر را از بین تولیدکننده ها انتخاب می کنند در صورتی که نیروهای همان تولیدی ها در آموزشگاه های فنی و حرفه ای تربیت می شوند، ابراز گلایه کرد و با بیان اینکه سال 96 پروانه کسب خود را دریافت کرده است، گفت: تاکنون وام و تسهیلات مناسبی برای ما درنظر گرفته نشده است.
مسئول آموزشگاه های فنی و حرفه ای شهرستان اندیمشک در خصوص همکاری بیشتر با طرح توسعه مشاغل خانگی خوزستان نیز این ایده را مطرح کرد که ارتباط وی با تولیدکنندگان پوشاک عضو طرح بیشتر شود و تولیدی ها برای جذب نیرو به آموزشگاه ها مراجعه کنند؛ همچنین برای تسریع در تربیت و جذب نیرو، آموزش نیروی کار با هماهنگی تولیدی ها و به صورت هدفمند انجام شود.
موبد خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه 17 آموزشگاه خیاطی در اندیمشک فعال است، این ظرفیت وجود دارد که تربیت نیروهای کار مورد نیاز تولیدی ها  را برعهده بگیریم. در حال حاضر هم نفرات برتر دوره های آموزشگاه را به تولیدی معرفی می کنم؛ کار طراحی و دوخت را در تولیدی خواهرم انجام می دهد و تصمیم داریم کار را از حالت شخصی دوزی به سمت تولید مانتو و شومیز ببریم.
همچنین در این بازدید تقی نژاد با استقبال از این ایده که آموزش های خیاطی به جای دوره های طولانی مدت و مدرک گرایی به دوره های هدفمند تغییر داده شود، اظهار کرد: در گذشته فرد با گرفتن مدرک برای اخذ وام اقدام می کرد و به علت آشنا نبودن به بازار کار و مشکلات عدیده در فروش، به یک فرد بدهکار تبدیل می شد که در تولید و تشخیص بازار دچار مشکل است؛ اگر آموزش نیروی کار متناسب با نیاز تولیدکننده ها باشد، به تبع فرد با اطمینان از گذراندن دوره می تواند مشغول به کار شود و دیگر با ریسک هزینه و سرمایه گذاری برای راه اندازی یک کسب و کار، مواجه نباشد.
در این بازدید قرار شد این موضوع  با برگزاری جلسات اتاق فکر با حضور مشاور بیشتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا بتوانیم از ظرفیت آموزشگاه های فنی و حرفه ای استفاده کنیم.
تقی نژاد در این زمینه با اشاره به به اینکه آموزشگاه ها مجهز به دستگاه های چرخ خیاطی و ابزارهای لازم هستند، گفت: یکی از حلقه های زنجیره ارزش یک محصول، بخش تولید و زیربنای تولید، آموزش صحیح است؛ از این جهت آموزش نیروی کار بسیار حائز اهمیت است و چه بهتر به بخش جداگانه ای سپرده شود تا تولیدکنتدگان بتوانند به راحتی نیروی کار موردنیاز خود را جذب و روی دیگر بخش های زنجیره ارزش تمرکز کنند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.