اخبار

تلاش برای رونق قالیبافی در روستای شیرین آب دزفول

خوزستان

۱۴۰۱/۰۳/۲۳

خلاصه خبر

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان به منظور بررسی زمینه های همکاری متقابل با پیشران قالی و گلیم در روستای شیرین آب دزفول، از کارگاه این تولیدکننده بازدید کرد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، شیما تقی نژاد دوشنبه، 22 خرداد ماه 1401 به همراه مژگان مندنی زاده کارشناس اجرایی طرح در سفری یک روزه به شهرستان دزفول با حضور در محل کارگاه سارا عیسوند رجبی از وضعیت تولیدات این پیشران طرح، بازدید کرد و مسائل کسب و کار وی را مورد بررسی قرار داد.
در این بازدید عیسوند رجبی با بیان اینکه وی بخشی از خانه خود را تبدیل به کارگاه کرده و تاکنون 70 نفر را در زمینه قالیبافی آموزش داده است، گفت: می توانم متقاضیان این روستا و همچنین روستاهای اطراف را در زمینه آموزش قالیبافی، پوشش دهم و افراد علاقمند به ادامه کار هم جذب و بکارگیری شوند؛ همچنین مسائل بازار و فروش محصول را همسرم حسین عیسوند زیبایی برعهده دارد.
وی با اشاره به تجربه ناموفق خود از همکاری با یک شرکت خصوصی، اظهار کرد: به دنبال آن هستم تا قالیبافی در منطقه رونق بگیرد و افراد بیشتری در این هنرصنعت اصیل مشغول به کار شوند. 
این تولیدکننده با بیان این درخواست خود که انتظار دارد بازاری برای تولیدات آن ها فراهم شود و بتوانند به مواد اولیه با کیفیت و قیمت مناسب دسترسی داشته باشند، گفت: انتظار می رود مسئولان نمایشگاه هایی را برای عرضه مستقیم محصولات قالی، گلیم و تابلوفرش و دیگر صنایع دستی برگزار کرده و غرفه هایی در اختیار فعالان این حوزه قرار دهند که بتوانیم محصولات خود را به طور مستقیم عرضه کنیم.
عیسوند رجبی با اشاره به مشکلات کار قالیبافی و بافندگان، افزود: باتوجه به زمانبر بودن کار تولید فرش دستباف و از سوی دیگر ضعیف بودن بنیه و توان مالی بافنده های منطقه، به دلیل آنکه دستمزدها پس از اتمام کار پرداخت می شود، تا بخواهند منتظر پایان کار بمانند در گذران زندگی و معیشت خود دچار مشکل می شوند؛ به دنبال فردی هستیم که بتواند از بافندگان حمایت و ماهانه به آن ها حقوق بدهد.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه تاکنون چنین شرایطی فراهم نشده، بافنده هایی که آموزش داده ام اغلب این کار را کنار گذاشته و به مشاغل کارگری در حوزه های دیگری مانند کشاورزی و فروشندگی روی آورده اند زیرا دستمزد خود را روزانه دریافت می کنند و قالیبافی کم کم دارد رونق خود را در این منطقه از دست می دهد.
همچنین در این بازدید این پیشران خواستار اتصال کسب و کار خود به تجار حوزه فرش و گلیم دستباف شد و عنوان کرد: ما را به تاجران وصل کنید زیرا مردم توان خرید فرش دستباف را ندارند و این محصول داخل کشور خیلی مشتری ندارد و در اولویت مردم نیست.
عیسوند رجبی با بیان اینکه درصدد اخذ وام برای انتقال کارگاه از خانه به یک مکان ثابت بوده است، افزود: تاکنون موفق به دریافت آن نشده ام. درخواست حمایت برای اخذ وام، معرفی به تجار و سرمایه گذاران این حوزه و کمک برای تعریف سیستمی جهت پرداخت حقوق ماهانه به نیروها و همچنین بیمه قالیبافان را دارم.
همچنین در این جلسه تقی نژاد مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، با اشاره به تشکیل شبکه فرش و گلیم با همکاری تولیدکنندگانی از سراسر استان، اظهار کرد: اکنون پیشران هایی در حوزه فرش و گلیم با دبیرخانه طرح همکاری می کنند که بازار خود را دارند اما با مشکل کمبود نیروی بافنده مواجه هستند.
در این بازدید قرار شد دبیرخانه طرح مذاکراتی با این افراد انجام و طی جلسه ای به میزبانی جهاد دانشگاهی، اعضای شبکه به هم معرفی و متصل شوند تا بتوانند همکاری های مشترک داشته باشند و از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند.
همچنین تقی نژاد باتوجه به درخواست خانم عیسوند رجبی برای تأمین دار و نخ و نقشه، به وی قول مساعد داد که این موارد با همکاری موسسه خیریه تأمین شوند و بافنده ها هزینه را به صورت اقساطی پرداخت کنند.
وی این پیشنهاد را نیز مطرح کرد که این پیشران فعلا باید سلیقه بازار را بشناسد و با تولیدکننده های توانمند دیگر کار کند؛ همچنین در کنار آن روش های تحقیق بازار هم به او آموزش داده می شود.
مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان همچنین با اشاره به ظرفیت بازار پیشه برای بازاریابی و بازارسازی حوزه فرش و گلیم، از وی خواست با وجود عضویت در این شبکه به طور فعالانه و پیگیر آن را دنبال کند و بازار آن را جدی بگیرد زیرا تقاضا در آن زیاد است.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.