اخبار

بازدید و بررسی امکان توسعه همکاری ها با تولیدی پوشاک سارگل دزفول

خوزستان

۱۴۰۱/۰۳/۲۳

خلاصه خبر

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان در راستای بررسی وضعیت پیشرانان طرح و شناسایی متقاضیان جدید در سفری یک روزه به دزفول از یک کارگاه پوشاک در این شهرستان بازدید کرد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، شیما تقی نژاد دوشنبه، 22 خردادماه ماه 1401 به همراه مژگان مندنی زاده کارشناس اجرایی طرح در سفر به شهرستان دزفول، از کارگاه تولیدی پوشاک سارگل با مدیریت سیده فریبا پژوهیده پیشران طرح، بازدید کردند.
پژوهیده در این بازدید با بیان اینکه 73 نفر نیرو دارد که از این تعداد 12 نفر در کارگاه حضور دارند، گفت: بقیه نیروها کار را در خانه انجام و سپس تحویل می دهند. در حال حاضر با تولیدی های پوشاک در تهران به صورت سری دوزی همکاری می کنم. پیش از این  برای 2 منطقه از اهواز لباس مدارس دوخت می کردم ولی بعدها تصمیم گرفتم این کار را کنار بگذارم و اکنون کار سری دوزی و همچنین در طرح های اختصاصی به صورت محدود تولید می کنم و این تولیدات با نام "ریواس" از طریق فضای مجازی اینستاگرام عرضه می شود.
وی با اشاره به تلاش های خود برای اخذ یک وام 300 میلیون تومانی جهت خرید دستگاه گلدوزی، افزود: در نهایت با مبلغ 170 میلیون تومان آن موافقت شد که برای خرید دستگاه کافی نبود. در حال حاضر ماهانه 16000 عدد شومیز و مانتو دوخته، بسته بندی و به تهران ارسال می کنیم. 
این پیشران طرح در خصوص مشکلات خود با بیان اینکه نیروهای خانگی ام دستگاه های مجهز و کاملی ندارند، تصریح کرد: یک مشکل دیگر بُعد مسافت و برخی مشکلات خانوادگی (مانند داشتن فرزند معلول و رسیدگی به خانواده) است؛ بعضی از این افراد که از روستاهای اطراف هم می آیند تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند و کار در کارگاه برایشان نمی صرفد.
پژوهیده همچنین به برنامه خود برای راه اندازی یک کارگاه در شهرک طالقانی (از مناطق محروم اطراف دزفول) اشاره و خاطرنشان کرد: برای تهیه مکان و تأمین ابزار و تجهیزات کارگاه به وام نیاز دارم و با راه اندازی کارگاه مدیریت آن را به پسرم واگذار می کنم؛ درصدد هستم از خانم های همان منطقه که آموزش لازم را در کارگاه دریافت کنند، برای کار استفاده کنم. در این خصوص تقی نژاد خواستار ارائه یک طرح توجیهی اولیه از سوی این پیشران شد که سپس طرح با کمک مشاور ویرایش و اصلاح شود و در نهایت بتوان با کمترین ریسک آن را اجرا کرد.
همچنین در این بازدید تقی نژاد با معرفی اهداف، رسالت و ظرفیت های طرح و همچنین شبکه پوشاک استان، پیشنهاد داد این تولیدکننده نیز در شبکه عضو و کارهای بزرگ را با دیگران به اشتراک بگذارد. وی افزود: شما می توانید با همکاری سایر تولیدکنندگان از خروج کارها از استان جلوگیری کنید و از مزایای شبکه بهره مند شوید. باتوجه به کیفیت بالای تولیدتان پیشنهاد می کنیم روی برندسازی خود کار کنید؛ برای برندسازی و بازاریابی هم آموزش های لازم از سوی دبیرخانه ارائه می شود که این پیشنهاد مورد استقبال این پیشران واقع شد تا در آینده خودش بتواند به طور مستقل محصول خود را تولید و به بازار عرضه کند.
وی در خصوص تهیه ابزار و تجهیزات برای نیروهای این تولیدکننده نیز عنوان کرد: می توانیم برای نیروهایی که آموزش می دهید و مورد تأیید هستند و می خواهند در خانه کار کنند، ابزار لازم را تهیه کنیم؛ با این شرط که تا پایان پرداخت اقساط با آن ها همکاری کنید و به آن ها کار بدهید. با این کار فضای خالی در کارگاه هم ایجاد می شود و می توانید افراد جدیدی را در کارگاه آموزش دهید و آن ها را صاحب شغل کنید که پژوهیده از این پیشنهاد نیز استقبال کرد.
همچنین یک پیشنهاد دیگر مطرح شد که خانم پژوهیده برای یکی از نیروهای خانگی خود که  با مشکل دوری مسافت مواجه و در منطقه محروم ساکن است، مذاکراتی انجام دهد و باتوجه به اینکه این نیرو از مهارت و دانش کافی برخوردار است کار را به چند نفر از بانوان محله خود آموزش بدهد و بعد خودش به عنوان ناظر روی انجام کار نظارت داشته و تحویل دهد. 
تقی نژاد خاطرنشان کرد: با آموزش مداوم و پی در پی، همیشه نیروی انسانی ماهر در اختیار شما قرار دارد و اگر به هر دلیلی یکی از نیروها نتواند همکاری کند، خط تولید با مشکل مواجه نمی شود و می توانید از نفرات جایگرین استفاده کنید.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.