اخبار

مذاکره برای همکاری میان 2 تولیدکننده چادر زنانه در اهواز و بهبهان

خوزستان

۱۴۰۱/۰۴/۱۵

خلاصه خبر

جلسه مذاکره به منظور همکاری میان 2 تولیدکننده چادر زنانه در اهواز و بهبهان به عنوان پیشرانان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، در این جلسه که سه شنبه، 7 تیرماه 1401 با حضور سیدرضا علوی مشاور، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی، مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس اجرایی طرح و همچنین نوال ظهیریه تولیدکننده چادر و محصولات حجاب با برند "مامک" در اهواز و مریم کوه پیکر خیاط و دوزنده چادر در بهبهان در مرکز شماره یک جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد، تقی نژاد به معرفی مختصری از سوابق 2 تولیدکننده پرداخت و با اشاره به استقبال طرفین از پیشنهاد همکاری ابراز امیدواری کرد این جلسه به نتایج ملموس و ادامه دار همکاری 2 تولیدکننده منتهی شود.
در این جلسه ظهیریه با بیان اینکه در صحبت کوتاهی که با خانم کوه پیکر داشتم ایشان خیاط هستند و هر مدل چادر را می توانند دوخت کنند، این موضوع را یک مزیت خوب برای آغاز همکاری 2 مجموعه دانست و گفت: در حال حاضر برای بعضی مدل های چادر گاهی ناگزیر می شویم برای خیاط چادر که با مجموعه ما همکاری می کند بلیط برفت و برگشت از تهران تهیه کنیم و این مسأله هزینه زیادی برای ما ایجاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: نیروهای مجموعه اکنون روی چند مدل مسلط هستند و فکر می کنم می توانیم روی بعضی مدل ها همکاری داشته باشیم. در حال حاضر چادر از سایز 70 تا 170 سانتی متر را می توانیم دوخت کنیم و برخی سفارش ها را ترجیح می دهم با خانم کوه پیکر کار کنم؛ به طور مثال مدل چادر حُسنا که تاکنون کار نمی کردیم، می تواند در قالب این همکاری تولید شود.
این تولیدکننده چادر و محصولات حجاب با تأکید بر اهمیت آموزش اصولی برای تولید باکیفیت، افزود: این هزینه یکی از هزینه های واجب و ضروری در امر تولید استاندارد و باکیفیت است و آنچه شما را از دیگران متمایز می کند، همین آموزشی است که از فرد متخصص آن حوزه دریافت می کنید. با آنکه خیلی محصولات حجاب در سطح شهر زیاد شده، ولی در اهواز، اندازه ها و سایزبندی کارها اشکالات زیادی دارد.
ظهیریه تصریح کرد: ما باید خودمان را با استانداردهای کشور ببینیم، به همین دلیل از هر مدل محصول از بهترین برندها خرید کردیم تا دقیق بدانیم به طور مثال دکمه را کجا وصل کنیم که مقنعه یا چادر بهتر روی سر بایستد؛ بیشترین مشتری های ما از تهران هستند و با آنکه مذهبی های تهران شیک پسندند هیچ کدام از کار ما ایراد نمی گیرند زیرا تمام موارد کار را چک می کنیم. خانم کوه پیکر صفحه ای در فضای مجازی ندارند به همین دلیل لازم است یک بار محصول و نمونه دوخت ایشان را از نزدیک ببینم و شرایط و قیمت های ما را بدانند؛ در حال حاضر 50 درصد هزینه دوخت چادر را به کسی که کار را آماده تحویل می دهد، پرداخت می کنیم. 
وی خاطرنشان کرد: ترجیح ما این است که پارچه را خودمان تأمین و حق الزحمه تولید را توافق کنیم. فقط باید از قبل این مسائل را با هم صحبت کنیم که وقتی سفارش عمده داشتیم بتوانیم آن را برونسپاری کنیم. در حال حاضر خط تولید چادر تکلیف هم نداریم و می توانیم روی این محصول هم توافق کنیم. الگوی پایه این چادرها هم چادر دانشجویی است و می توانیم در این خصوص به توافق برسیم.
همچنین در این جلسه مریم کوه پیکر خیاط و دوزنده چادر در بهبهان، با بیان اینکه در حال حاضر 7  سال است که فقط چادر کار می کنم، اظهار کرد: اکثر مدل ها را خودم با تمرین و تکرار یاد گرفتم؛ البته یک راهنمای خوب داشتم و چون همزمان محصولات فرهنگی عرضه می کنم در کنار آن دوخت چادر را شروع کردم و اکنون انواع مدل ها را در سایزهای مختلف می توانم کار کنم. ما می توانیم مدل حُسنا را حتی با پارچه های کم عرض هم کار کنیم.
همچنین در این جلسه علوی مشاور طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، با بیان اینکه اگر 2 طرف این توافق و توانایی را دارند راجع به یک قرارداد صحبت کنید، گفت: پیشنهاد می کنم برای آنکه مشکلی پیش نیاید قرارداد خرید تضمینی با یکدیگر داشته باشید؛ به طور مثال برای تولید و تحویل 40، 50 عدد چادر با فلان ویژگی ها (به طور شفاف و مشخص) در زمان معین توافق کنید؛ زیرا کمترین اصطکاک زمانی پیش می آید که یک محصول آماده را با ویژگی های مشخص طبق قراردادی معین خرید می کنید و این بهترین حالت برای شروع همکاری است.
وی تأکید کرد: موارد مختلف همکاری اعم از زمان، قیمت، کیفیت، هزینه های حمل و نقل و ... را شفاف کنید که محل اختلاف پیش نیاید که ظهیریه پاسخ داد: تجربه ای که با خانم صادق نژادی در تولید کیف داشتیم، همه این موارد را مشخص کرده بودیم و در این خصوص مشکلی وجود ندارد و قابل انجام است. هرکاری را بخواهیم با همکاری ایشان دوخت شود، یک نمونه آماده تحویل می دهیم که مطابق همان کارها تولید شوند. بنابراین اولین قرار ما این است که ایشان حضوری به کارگاه بیایند و نمونه کارهایشان از مدل های دانشجویی و حُسنا را از نزدیک ببینیم.
در پایان این جلسه مقرر شد جلسه ای حضوری برای توافق روی دوخت و نمونه کار، در تاریخ 28 تیرماه با حضور خانم کوه پیکردر محل کارگاه خانم ظهیریه برگزار شود تا طرفین بتوانند روی جزئیات همکاری توافق کنند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.