لیلا اجلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به رسته بافنده فرش دستباف، اظهار کرد: کیفیت فرش دستباف استان زنجان بسیار ارزشمند و بینظیر بوده و طبیعی بودن مواد پشم و ابریشم و نیز رنگ مورد استفاده در تولیدات فرش زنجان باعث افزایش کیفیت این فرشها میشود.
وی با اشاره به رستههای این طرح، افزود: رشتههایی که به عنوان مزیت در استان به آن پرداخته شده، شامل قالیبافی، بافنده تابلوفرش، گلیمبافی، قلمزنی، خیاط لباس، ملیلهسازی، تولیدات چرمی دستدوز، ویرایشگر متون، گیاهان دارویی، مترجم (کتاب و مقاله)، برنامهنویس، انیماتور، پرورشدهنده گوسفند و بز، پرورشدهنده زنبور عسل و ملحفهدوز است.
این مسئول با بیان اینکه بر اساس آمار اعلامی، در استان زنجان بیش از 60 هزار فعال بافنده فرش وجود دارد، ادامه داد: سهمیه استان زنجان در طرح ملی مشاغل خانگی 1800 نفر بود که بافنده فرش دستباف با 333 متقاضی زن، 124 متقاضی مرد و 16 پیشران، بیشترین متقاضی را دارد.
اجلی یادآور شد: صنعت فرش همه مولفههای اقتصاد مقاومتی را دارد و نیاز است که بیش از گذشته به آن توجه شود. در چند سال اخیر بیتوجهی و بیمهری به هنر صنعت فرش دستباف افزایش پیدا کرده است و این امر باعث شده که جایگاه این کالای فاخر در بخش تولید و صادرات کاهش زیادی پیدا کند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷