اخبار

نشست خبری با مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان گیلان در رابطه با طرح مشاغل خانگی

گيلان

۱۳۹۹/۰۷/۱۴

متن کامل خبر

نقش موثر مشاغل خانگی در افزایش توان اقتصادی خانوارها
نقش موثر مشاغل خانگی در افزایش توان اقتصادی خانوارها
ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان گفت: مشاغل خانگی در کمک به افزایش توان اقتصادی خانوارها به ویژه اقشار کم درآمد موثر است.

عباس علیزاده در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در ۲۴ استان در حال اجراست، گفت: اجرای این طرح نقاط قوت فراوانی، نظیر شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های استان، اعطای تسهیلات به پیشرانان جهت تهیه تجهیزات برای گسترش و توسعه کاربرای گیلان دارد.

وی افزود: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در دبیر خانه توسعه و حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از آسیب شناسی طرح های قبلی و انجام مطالعات داخلی و خارجی در سال ۱۳۹۶ طراحی و به تصویب رسید.

علیزاده ادامه داد: به منظور اجرای و پیاده سازی این طرح، جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه‌ای، واسطه‌ای و تسهیلگر مکلف به شناسایی، توانمندسازی (آموزش و مشاوره) اشخاص حقیقی و حقوقی و پایدارسازی مشاغل خانگی با اتصال به بازار با بهره‌مندی از شبکه های افقی و عمودی شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی  خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی با استفاده از شبکه کارشناسان، مشاوران و تسهیل‌گران خود در سراسر کشور در نظر دارد با بهره‌مندی از ظرفیت های تمامی سازمان‌های دولتی و غیر دولتی به ویژه بخش خصوصی، حلقه‌های مفقوده و خلا طرح‌های مشابه قبلی را شناسایی و نقش و جایگاه مشاغل خانگی در اقتصاد کشور را توسعه دهد.

وی افزود: مطالعات و بررسی‌ها بیان‌گر آنست که اجرای مشاغل خانگی بر اساس الگوهای گذشته با مشکلات و موانع زیادی نظیر؛ کم توجهی به توسعه فعالیتهای شبکه‌ای، راهنمایی، مشاوره و ارزیابی متقاضیان، تنوع شیوه های آموزشی، اتصال به بازار، توسعه رشته‌های نوین، توجه به مزیت‌های نسبی و رقابتی، هدفمندی حمایتها، در فرآیند فعلی مشاغل خانگی مواجه است. به همین دلایل در الگوی جدید نواقص و حلقه‌های مفقوده شناسایی مورد بازنگری قرار گرفت. از سوی دیگر، مطالعات موجود نشان می‌دهد که مشاغل خانگی در کمک به افزایش توان اقتصادی خانوارها بویژه اقشار کم درآمد موثراست.

وی با اشاره به اینکه به منظور افزایش اثر بخشی طرح، شورای راهبری طرح مذکور شامل مدیران کل و روسای تعداد ۱۵ دستگاه اجرایی تاثیرگذار بر مشاغل خانگی تشکیل خواهد شد، ادامه داد: این دستگاه ها شامل سازمان‌های جهاد دانشگاهی، معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی، صندوق کار آفرینی امید، شهرداری مرکز استان، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی و گردشگری، بهزیستی، شورای مجامع صنفی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فناوری اطلاعات استان، اتاق بازرگانی، رئیس اتاق اصناف، رئیس اتاق تعاون است.

علیزاده با اشاره به اینکه فرایند ثبت نام با توجه به مزیت های ثبت شده در سامانه www.inhb.ir و بر اساس محدودیت های موجود در صدور مجوز های مشاغل خانگی تنظیم شده است، افزود: تعداد ظرفیت در نظر گرفته شده برای متقاضیان مشاغل خانگی تعداد ۲۱۰۰ نفر درنظر گرفته شده است.

وی گفت:علاقمندان به ثبت نام و در یافت مشاوره می توانند علاوه بر ثبت نام از طریق وبسایت اعلام شده به دبیرخانه طرح  در  سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان واقع در رشت فلکه گاز تقاطع غیر هم سطح نیایش مراجعه کرده و یا با شماره تلفن ۰۱۳۳۳۳۶۲۴۶۱ تماس بگیرند.