اخبار

بررسی محتوای رویداد و ورودی های رویداد ملی "طراح شو" در خوزستان

خوزستان

۱۴۰۱/۰۷/۲۷

خلاصه خبر

نهمین نشست هم اندیشی طراحان مُد و لباس در استان با تیم اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان با بررسی بیشتر محتوای رویداد طراحی لباس و جزئیات فراخوان آن، برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، در این جلسه که چهارشنبه، 6 مهرماه 1401 با حضور سیدرضا علوی مشاور، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و همچنین نسرین ارجمندی، الهه عصاره، ساناز امیری و آزیتا کرائی از طراحان مُد و لباس استان در سالن جلسات سازمان جهاددانشگاهی برگزار شد، تقی نژاد با اشاره به مصوبات جلسه گذشته خواستار ارائه نظر طراحان در خصوص شعار رویداد طراحی لباس شد.
 "از یادگیری تا استخدام"، "یادگیری برای استخدام"، "یاد بگیرید تا استخدام شوید"، "یاد بگیرید، مسابقه بدهید، استخدام شوید" از جمله شعارهای مطرح شده در این نشست بود. البته این نکته هم مطرح شد که شاید همه نتوانند استخدام شوند.
در ادامه این جلسه علوی مشاور کارآفرینی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، عنوان کرد: شما اگر بخواهید کسی را استخدام کنید برای مصاحبه از او چه چیزهایی را می پرسید و چه کار می کنید؟ فکر کنید همین مصاحبه یک ساعته، تبدیل به یک رویداد سه روزه شود. یعنی به جای مصاحبه، استخدام کنید. چه کسانی را برای مصاحبه و استخدام دعوت می کنید؟
همچنین در پاسخ به این پرسش ها کرائی از طراحان مد و لباس استان، اظهار کرد: کسانی را که به عنوان الگوساز در کسب و کار خود جذب کرده ام، باتوجه به اینکه الگوسازی و طراحی را درک می کنند استعداد و قابلیت بالاتری برای سرمایه گذاری روی طراحی دارند و ترجیح می دهم روی این افراد کار و سرمایه گذاری کنم.
علوی سپس تأکید کرد: وقتی می خواهید مصاحبه انجام دهید بهتر است شاخص ها را براساس آنچه اتفاق می افتد تعریف کنید، نه آنچه دوست دارید اتفاق بیافتد. بر این اساس و باتوجه به تجربه خانم کرائی به عنوان یک نمونه موفق، نظر طراحان بر این قرار گرفت که ورودی های رویداد الگوسازان باشند و الگوسازها را برای شرکت در رویداد فراخوان کنند که روی آن ها برای طراح شدن کار شود.
مصوب شد طراحان مثال های خوب الگوی استخدام را بررسی کنند و شاخص های افرادی که استخدام می شوند یا الگوها و تجربه های موفقی که دیده یا شنیده اند را مطرح کنند تا از روی آن ها کار تکرار شود.
وی ادامه داد: وقتی می خواهید سرفصل ها را طراحی کنید، به جای آنکه به طور کامل سبک شناسی را مطرح کنید بگویید آن فرد چه اشکالاتی در زمینه سبک شناسی ممکن است داشته باشد  و همان ها را در دوره توضیح دهید. بر این اساس مصوب شد طراحان، سه سؤال کلیدی را که شرکت کنندگان درباره هر سرفصل دارند، شناسایی و مشخص کنند. همچنین جلسه طراحان و تولیدکنندگان روز یک شنبه 10 مهرماه برگزار شود. 
مصوبه دیگر اینکه مشخص شد ورودی های رویداد الگوسازها باشند که سپس این افراد به استخراج کار و بعد طراح تبدیل شوند و آموزش تکمیلی طراحی ببینند. همچنین مصوب شد باتوجه به مشخص شدن سرفصل ها در جلسه آتی نکات کلیدی درباره هر سرفصل استخراج و ارائه شود.
همجنین قرار شد رویداد به صورت یک ورکشاپ سه روزه برنامه ریزی و اجرا شود. طراحان تا پایان روز 6 مهرماه، فهرست مهمانان مدنظر از صنف تولیدکنندگان را برای حضور در جلسه هم اندیشی، به دبیرخانه ارائه دهند.
در برنامه ریزی ها، برمبنای یک بازار رقابتی که مشتری حق انتخاب دارد و در واقع به صورت بازارمحور نگاه شود و یک دیدگاه انحصاری نباشد. همچنین در نهایت لوگوهای مراکز و نهادهایی که قرار است در پوستر آورده شود، مشخص و به دبیرخانه طرح ارائه شود.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.