اخبار

الگوی توسعه مشاغل خانگی؛ راهی امن برای شبکه‌سازی و پایدارسازی اشتغال

خراسان جنوبي

۱۳۹۹/۰۷/۲۷

متن کامل خبر

الگوی توسعه مشاغل خانگی؛ راهی امن برای شبکه‌سازی و پایدارسازی اشتغال
 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال ۱۰ جلسه با حضور کارفرما و مجری طرح با حضور نمایندگان استانداری، دستگاه‌های اجرایی تخصصی و نهادهای حمایتی به منظور بررسی روند اجرای الگوی توسعه مشاغل خانگی و شناسایی رشته‌های جدید با قابلیت شبکه شدن در این اداره کل شکل گرفت که ۸ رشته در این مرحله در اولویت شبکه شدن قرار گرفتند.
غلامرضا اشرفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: براساس قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی مصوب سال ۸۹ مجلس شورای اسلامی، مشاغل خانگی یکی از سیاست‌های اشتغالزایی کشور است.
وی ادامه داد: براین اساس توسعه فعالیت‌های شبکه‌ای، راهنمایی و مشاوره و ارزیابی توانمندی و تخصص متقاضیان، تنوع شیوه‌های آموزشی، توسعه رشته‌های نوین و توجه به مزیت‌های نسبی و رقابتی و هدفمندی حمایت‌های مالی در دستور کار وزارت متبوع قرار گرفت که منجر به شکل‌گیری طرح ملی مشاغل خانگی شد که با کارفرمایی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط جهاددانشگاهی به عنوان مجری طرح در خراسان جنوبی اجرا شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی  بیان کرد: الگوی توسعه مشاغل خانگی در سه فاز اجرا می‌شود و خراسان جنوبی یکی از ۹ استان پایلوت در اجرای طرح در سال ۹۶ است.
اشرفی اظهار کرد: فاز اول شامل شناسایی مزیت‌ها و فرصت و هماهنگی‌های اولیه است که این اداره کل در جلسات متعدد نسبت به تبیین طرح به دستگاه‌های اجرایی صادرکننده مجوز اقدام کرده و تمامی اطلاعات مربوط به مجوزهای صادره مشاغل خانگی و سند توسعه اشتغال در اختیار جهاددانشگاهی قرار گرفت.
وی افزود: در این فاز نشست‌های تخصصی هفتگی با جهاددانشگاهی استان برگزار شده و روند اجرای فاز اول به صورت کامل رصد و بررسی شده است؛ در این فاز جلسات متعدد با مسئولان و کارآفرینان نیز برگزار شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی تصریح کرد: در فاز دوم توانمندسازی متقاضیان در دستور کار قرار گرفت که دوره‌های آموزشی متعدد برای متقاضیان در جهاددانشگاهی و بعضا در محل کار افراد پشتیبان و پیشران برگزار شده و بررسی گزارشات و روند آموزشی و بازدید از دوره‌های آموزشی برگزار شده در دستور کار این اداره‌کل قرار گرفت.
اشرفی ادامه داد: فاز سوم الگوی توسعه مشاغل خانگی مربوط به بخش اتصال به بازار و توسعه و پایدارسازی کسب و کار است که شامل جلب مشارکت کارآفرینان و خبرگان، هدایت و مشاوره صاحبان مشاغل خانگی، ارتقاء کیفیت و کمیت محصولات و بسته‌بندی، برندسازی و استانداردسازی، کمک به برنامه‌های تولید و فروش و شکل‌دهی و ظرفیت‌سازی بازارهای فیزیکی و الکترونیکی، اتصال به بازار و بنگاه‌های بالادستی و نهایتا شکل‌گیری شبکه مشاغل خانگی بود که تعامل بین کارفرما و مجری طرح صورت گرفت.
وی افزود: در این طرح از مشارکت تعاون به عنوان مردمی ترین بخش از اقتصاد و و برخوردار بودن از جایگاه ویژه با قابلیت گسترده شبکه سازی نیز استفاده می‌شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۰ جلسه با حضور کارفرما و مجری طرح با حضور نمایندگان استانداری، دستگاه‌های اجرایی تخصصی و نهادهای حمایتی به منظور بررسی روند اجرای الگوی توسعه و شناسایی رشته‌های جدید با قابلیت شبکه شدن در این اداره کل شکل گرفت که ۸ رشته در این مرحله در اولویت شبکه شدن قرار گرفتند.
اشرفی با تاکید بر اینکه توجه به پتانسیل‌های منطقه‌ای و توجه به همه رشته‌ها و شهرستان‌های استان از اهداف مهم در این مرحله است، اظهار کرد: از دستاوردهای مهم جلسات، قرار گرفتن جهاددانشگاهی استان به عضویت گروه کاری مشاغل خانگی استان بوده و صدور مجوزهای مشاغل خانگی براساس مزیت‌های فنی و اقتصادی احصا شده در این الگو صورت گرفته و تسهیلات مشاغل خانگی سهمیه سال ۹۹ صرفا به افراد پشتیبان و پیشرانان الگوی توسعه مشاغل خانگی پرداخت می‌شود.
وی ادامه داد: باتوجه به آغاز فرآیند ثبت‌نام از متقاضیان شرکت در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در ۳۱ استان کشور، متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه inhb.ir  نسبت به ثبت نام در طرح اقدام کرده و از حمایت‌ها و مزیت‌های طرح بهره‌مند شوند.
توانمندسازی ۷۳ زن سرپرست خانوار
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی تصریح کرد: طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار ذیل طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی نیز در استان اجرا شده که ۷۳ نفر از زنان سرپرست خانوار از مزایای طرح برخوردار شدند.
اشرفی با بیان اینکه سهمیه استان در اجرای این طرح ۶۹ نفر بود، خاطرنشان کرد: نظارت بر فعالیت پیشرانان در رشته‌ها و شبکه‌های احصا شده در دستور کار این اداره کل و جهاددانشگاهی به صورت مستمر قرار داشته و این افراد از چتر حمایتی طرح بهره‌مند می‌شوند.