به مناسب هفته کارآفرینی، گفتگوی بر خط «نقش تعاونیها در توسعه کارآفرینی» به همت مرکز رشد فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل روز چهارشنبه ۵ آذر در اردبیل برگزار شد.
در این گفتگو معاون فناوری مرکز رشد جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه هفته کارآفرینی یک کمپین بزرگ آگاهی دهنده در دنیا است، تصریح کرد: نقش تعاونیها در توسعه کارآفرینی، مشاغل خانگی با رویکرد الگوی توسعه مشاغل خانگی، کسب و کارهای خرد، کارآفرینی اجتماعی و ارائه تجربیات فعالان موفق حوزه کارآفرینی از محورهای مهم این گفتگو است.
مهران محمدی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها را دچار اختلال و آسیبهای مختلف کرده است اظهار کرد: برای بهبود و ساماندهی مشاغل لازم است از مشاغل خانگی و کسب وکارهای نوپا حمایت لازم به عمل آید.
وی به روند اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان توسط جهاددانشگاهی اشاره و تصریح کرد: نتایج قابل قبول این طرح در سال گذشته که به صورت آزمایشی در ۹ استان اجرا شد، اهمیت و جایگاه توسعه کسب و کار خانگی در راستای رونق اقتصاد خانوار و تحقق شعار سال را ارتقاء داد.
محمدی، شناسایی ظرفیت و پتانسیلهای اشتغال در حوزه مشاغل خانگی در استان، توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار را سه مرحله اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: امیدواریم طرح توسعه مشاغل خانگی بتوانند در ایجاد ارزش افزوده و توسعه اجتماعی در جامعه نقش ایفا کنند.
وی با اشاره به اهمیت نقش کسب وکارهای خانگی در رشد تولید و کمک به چرخه اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه inhb.ir ثبت نام و از مزایای آن بهرهمند شوند.
در این گفتگو رئیس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: با توجه به شرایط اقتصادی و دغدغه حوزه اشتغال در کشور ضرورت توجه به حوزه کارآفرینی دوچندان شده است.
اصغر منافزاده با بیان اینکه برای رشد و توسعه اقتصادی استان باید به مشارکت اجتماعی که از شاخصههای مهم توسعه است، توجه شود، تصریح کرد: هدایت نیروی کار و فارغالتحصیلان دانشگاهی از اولویت فعالیتهای اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان است که در برای تحقق آن باید عرضه و تقاضا توسط بخش خصوصی تقویت شود.
وی با بیان اینکه نیروی کار باید به درستی به سمت فرصتهای کسب و کار هدایت شوند، اضافه کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی برای مقابله با دغدغه اشتغال در کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که در این طرح ملی دغدغهای که در گذشته در حوزه وابستگی به تسهیلات، کسب مجوز، تهیه مواد اولیه و عرضه به بازار کسب و کارهای خانگی بود، برطرف میشود.
منافزاده با اشاره به اینکه این طرح به پایداری مشاغل خانگی کمک میکند، یادآور شد: با توجه به شناسایی، بررسی، ارزیابی و مزیتها که توسط جهادانشگاهی در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی انجام گرفته، این طرح در استان گام به گام در جهت اهداف پیش میرود.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی طرح ملی مشاغل خانگی را به خوبی در استان مدیریت و هدایت میکند، اظهار کرد: روند بررسی مزیتهای رقابتی، پایش، توانمندسازی و اتصال به بازار در قالب این طرح توسط جهاددانشگاهی در حال انجام است تا دغدغه مشاغل خانگی به ویژه در عرضه محصولات برطرف و به پایداری مشاغل خانگی در استان منجر شود.
منافزاده اظهار امیدواری کرد با حلقه اضافه شده به نام توسعه مداخلهای و با بهره مندی از ظرفیتها، نرخ بیکاری کاهش یابد.
در گفتگوی بر خط «نقش تعاونیها در توسعه کارآفرینی»، ناصر نعمتی، مدیر تعاون و احسان کاتب، رئیس اداره توسعه کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل، مهدی حسین نژاد، مشاور و مربی کارآفرینی، علی امیرپور، کارآفرین برتر حوزه اجتماعی استان اردبیل و سوره شکوهی، مدیر بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان استان اردبیل هر یک به بیان نقطه نظرات خود در موضوعات این نشست پرداختند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷